קנדידה ומדד גליקמי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/06/2007 | 18:58 | מאת: יעל

האם נכון בדיאטת להוציא מן התפריט מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה ולבסס את הדיאטה על אותם מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך? האם הממתיק לי-צוף (מדד גליקמי 16) מותר לצריכה בדיאטת קנדידה? האם קנדידה כרונית מעידה על סוכרת סמויה או מנבאת סוכרת עתידית?

05/06/2007 | 17:07 | מאת: טלי רויזמן-נטורופתית

יעל שלום! אינדקס גליקמי מתאים אך ורק כדיאטה לאנשים הסובלים מסוכר גבוה או נטייה לסכרת. בקנדידה מומלץ להימנע מכל סוג סוכר שהוא, גם בעל אינדקס גליקמי נמוך (לדוגמא גלידה בעלת אינדקס 38 ופסטה 48 ושניהם אסורים בקנדידה!) לקנדידה אין שום קשר לסוכר גבוה או לסכרת! באופן עקיף יכול להיות שקנדידה גורמת לך לצריכה מוגברת של סוכר מה שיכול להוביל להתפתחות סכרת אך הצריכה יכולה להיות קשורה גם להפרשת אינסולין גבוהה שהיא מעין "סכרת סמויה". בקיצור, פני לבעל מקצוע כי השאלה שלך די מורכבת... בהצלחה טלי

06/06/2007 | 11:17 | מאת: ירון

קנדידה אמיתית איננה נרפאת בתזונה בלבד . נכון שרצוי להפחית בכמות הסוכרים או במזונות המתפרקים מהר לגלוקוז , אך אין מניעה מידי פעם ובכמות קטנה לצרוך מוצרים המכילים סוכר . הגוף יודע להתמודד עם סוכר מהמזון , בלבד שזה יהיה בכמות נכונה ומתאימה . לדעתי אין מקום לאיסורים מוחלטים כיוון שאינם תורמים משמעותית לתוצאה הקלינית ומאידך מקשים מאוד על המטופל .

מנהל פורום נטורופתיה