אי אכילת לחם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/06/2007 | 08:26 | מאת: ענבר

בהקשר ללחם, לאחרונה בעלי ואני הפסקנו כמאט לחלוטין לאכול לחם. במקום זה אנחנו אוכלים יותר ירקות. כעקרון פשוט הפסקנו לקנות לחם הביתה. שאלתי היא, האם יש עם זה בעיה (בהנחה שאנחנו אוכלים בריא ולא מרעיבים את עצמינו :-). האם הלחם הוא משהו מאוד חיוני שלא רצוי להמנע ממנו? בנוסף, חשבתי לקנות פתית כדי שיהיה על מה למרוח גבינות וכולי. האם זה מומלץ יותר מלחם? רק אדגיש - כל הלחמים שאכלנו עד כה היו מקמח מלא/שיפון, לא לבן. תודה!

05/06/2007 | 15:00 | מאת: ימית

ענבר שלום, החשעבות שישנה בלחם הם הסיבים התזונתיים שהוא מכיל (לחם מלא ושיפון, כפי שציינת) וויטמיני B הנמצאים בדגנים מלאים. דבר נוסף שיש בלחם וחשוב הוא שלחם מקנה תחושת שובע ובעל אינדקס גליקמי סביר (לחם מלא כמובן). במידה והינכם ממשיכים לאכול דגנים מלאים אחרים כגון: אורז מלא, שיבולת שועל , מוצרים מחיטה מלאה(גם לחמית נחשב) הרי שאתם מספקים לגופכם את מה שיש גם בלחם. שיהיה בהצלחה :)

05/06/2007 | 19:16 | מאת: טלי רויזמן - נטורופתית

ענבר היקרה! כפי שכבר נאמר לך, ללחם מלא יש ערכים תזונתיים רבים מבחינת תכולת הויטמינים, חשוב גם להדגיש את חשיבות הסיבים שבלחם המסייעים ליציאות תקינות ובכך מפחיתים סיכונים למחלות רבות כגון כולסטרול ואפילו סרטן. כמו כן ללחם חשיבות רבה כמקור לאנרגיה בגוף ויצירת תחושת רוגע ושלווה (בזכות כך שמעלה רמות סרוטונין) לאורך זמן. אני בעד גיוון, יום אחד לצרוך פריכיות, יום אחר שיפון ויום שלישי לחם מלא טלי

מנהל פורום נטורופתיה