השריית דגנים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, רציתי לשאול האם זה נכון שדגנים כמו בורגול, קינואה ואורז מלא רצוי להשרות לילה לפני הבישול. דבר נוסף רציתי לדעת האם את המים שבהם הושרו הדגנים, שופכים או שכדאי להשתמש בהם בבישול(אולי כי הם ספחו ויטמינים מההשרייה). תודה רבה!
שלום תומר, יש הממליצים על השרייה של הדגנים כדי לקצר את זמן הבישול, כיוון שהבישול פוגע בערכת התזונתי של המזונות ובאמצעות ההשרייה ניתן קצת לרכך את הדגנים וכך לבשל פחות זמן. באופן כללי אין צורך להשרות דגנים אלא רק לשטוף אותם היטב במים קרים ולסנן, חיטה מלאה כדאי להשרות לילה לפני הבישול (8-12 שעות). לעומת זאת קטניות כדאי להשרות וכמה שיותר זמן.. כל טוב!