סוכרלוז וקנדידה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם הממתיק סוכרלוז בטוח לסובלים מקנדידה כרונית? האם נכון שסוכרלוז טהור מסוגל להשמיד קנדידה משום שמדובר בסוכר שעבר שינוי כימי שהקנדידה לא מזהה?
עד כמה שידוע לי הגוף מזהה סוכרלוז כסוכר מכיוון שהוא מופק מקנה סוכר ואפילו בעל ערך קלורי! כדאי שתדעי שתחליפי סוכר באופן כללי אינם מתפקדים כקוטלי קנדידה וישנם חומרים טבעיים אחרים כגון שום וחומצה קפרילית...
שלום מוריה, ראשית, הסוכרלוז הוא ממתיק המופק מסוכרוז, אך עבר תהליכים כימיים( מיוצר על ידי החלפת שלוש קבוצות הידרוקסיל בסוכרוז במולקולות כלור) ולכן אין הגוף מזהה אותו כסוכר ומאותה סיבה הוא מומלץ לשימוש גם לחולי סוכרת ובנוסף הוא נטול קלוריות. בכל אופן אין זה אומר שהנטורופתיה תמליץ עליו כממתיק וכתחליף לסוכר לחולי סוכרת, כיוון שהוא אינו טבעי וכמו כן עדיין לא נחקר מספיק בשביל לדעת מה ההשלכות של השימוש בו כולל נזקיו. אבל אני חוזרת לשאלתך בהקשר של סוכרלוז וקנדידה - לא מומלץ שימוש בכל סוג של סוכר בטיפול בקנדידה ולכן גם סוכרלוז אינו מומלץ לשימוש וודאי שאין ביכולתו למגר קנדידה. בתפריט קנדידה אין להשתמש בכל ממתיק ולו הטבעי ביותר (דבש, מזון מלכות, סטיביה, מולסה, לתת, מייפל וכ'ו) בהצלחה!