גזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/04/2007 | 17:26 | מאת: גילי

שלום, אבקש לדעת אילו מאכלים גורמים גזים (חוץ ממוצרי חלב), האם יש פירות מעודדי גזים כמו תפוח או בננה? ואילו תוספים יכולים להפחית?

28/04/2007 | 11:44 | מאת: שי איל

שלום גילי. הסיבה להיווצרות גזים נובעת מעלייה בכמות החידקים הפטוגנים בגוף לעומת החיידקים הידידותיים . תופעה זו קורת כתוצאה ממספר גורמים: א. עלייה ברמת החומציות ב. אקלים חם ולח היווצרות גורמים אלה נוצרת כתוצאה ממספר סיבות: אכילת מזונות שגורמים לאקלים חם ולח כגון: פחמימות מזוקקות :שוקולד לבן ,חיטה לבנה וכולי חלב ,בוטנים ,כרוב , ,ירקות ממשפחת הסולניים לפעמים מזונות אשר יכולים לגרום ללחות. שימוש בתרופות סותרות חומצה , שימוש באנטיביוטיקה לטווח ארוך - רצוי לצרוך בצירוף האנטיביוטיקה כמוסות חיידקים ידידותיים לאיזון האוכלוסייה של החיידקים הידידותיים במעיים . מצבי מתח שגורמים לעליית החומציות בקיבה ובמעיים (הפרשת ההורמון גסטרין שמעלה חומציות קיבה)-כדי למנוע תופעה זו ניתן לתרגל נשימות עמוקות ותרגילי הרפייה שמעלים את ריכוז החמצן הנכנס לגוף(בסיס) וירידת ריכוז הפחמן הדו חמצני (חומצה )וכך להוריד רמות חרדה ומתח . ניתן גם להוריד רמות מתח וחרדה בפעילות גופנית ,או בטיפולי מגע מרגיעים. שמירה על ניקיון הגוף והגייניה בעיקר באזור מערכת הרווייה :שטיפות וגינליות יכולות לעזור בניקיון האזור . אכילה של יוגורט ומוצרי חלב מותססים יכולים לעזור במניעת גזים ושמירה על רמת חומציות תקינה במעיים כמו כן ניתן לקחת אנזימי עיכול אשר יכולים לעזור במקרה של בעיות עיכול ספציפיות לסוג המזון: פחמימה ,חלבון שומן ניתן להשיג אותם בכמוסות של חברות ויטמינים אשמח לענות על שאלות נוספות שי איל נטורופ

מנהל פורום נטורופתיה