שאלת חלב...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2007 | 13:36 | מאת: אורלי

קראתי תשובות לשאלות בקשר לשתיית חלב בפורום הנל, ולא ממש הבנתי למה ישנה התנגדות לשתיית חלב, הבנתי שחלב נועד לעגלים ולא לאנשים אבל מה הוא שונה משתיית חלב עזים וכו', והאם מוצרי חלב בכלל גם לא מומלצים ברפואה הנטורופתית? ומה דעתכם בקשר לחלב סויה, עם כל הממצאים החדשים?הוא לא מסוכן לשתיה?

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2007 | 11:23 | מאת: מעין זעירא

שלום אורלי, ע"פ הגישה הנטורופתית מוצרי חלב פרה אינם מומלצים מכמה סיבות בניגוד לטענה כי מוצרי חלב פרה חשובים לבניית העצמות בשל כמות הסידן וכ'וו. ישנן הוכחות לכך שלא רק שהוא אינו מסייע בבנית העצם כי אם ביכולתו לגרום נזק לעצמות. 1.יודעים שככל שאדם צורך יותר חלבון, בעיקר חלבון מן החי, כך הוא מפריש יותר סידן בשתן, סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך לאורך זמן, מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את התהליך האוסטאופורוטי. כמובן שחלב ומוצריו מהווים מקור חשוב לחלבון מן החי בתזונה הישראלית ומכאן הסכנה שמהווה קבוצה זו לנשות ישראל 2.טענה נוספת היא שמוצרי חלב היא קבוצת המזון העשירה ביותר בזרחן מכל קבוצות המזון. ככל שהיחס בין זרחן לסידן גבוה יותר, כך מאזן הסידן הופך שלילי יותר.כלומר : אמנם יש בהם סידן , אך הוא ינו זמין ולא נספג בשל הכמויות הגדולות של הזרחן שיש במוצרי חלב. 3. קיימות הוכחות לכך שצריכת חלב ומוצריו מעלים סיכון לסרטן הערמונית והשחלות ולכן לדעתם עדיף לקבל סידן ממקורות אחרים, בכללם תוספים, דרכים זולות יותר ונטולות הסיכונים הכרוכים בצריכת חלב ומוצריו. 4.בשיטות התזונה המאפיינות אוכלוסיות על פני כדור הארץ המאריכות חיים והשומרות על בריאות אופטימאלית, למוצרי חלב מקום קטן עד זניח.למשל, בתזונה הים תיכונית מוצרי החלב העיקריים הם מעיזים, כבשים, בפאלו וכ'ו.. באי אוקינאווה ,האי הדרומי של יפן, שם תוחלת החיים הארוכה בעולם ושיעורי מחלות לב, סרטן ואוסטיאופורוזיס מהנמוכים בעולם חלב למעשה כמעט ואינו קיים. טענות נוספות שלא מעודדות צריכה של מוצרי חלב מאספקטים אחרים ומתייחסות אליו כאחד הגורמים העיקריים לאלרגיות ולאי סבילות למזונות. סיבה אחת מוכרת יותר היא בשל סוכר החלב,לקטוז ,יש אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז , אותה יש לאבחן ולהמנע ממוצרי חלב בהתאם. למרבית האוכלוסייה הבוגרת בישראל אין מספיק לקטאז, אנזים שתפקידו לפרק את סוכר החלב. כתוצאה מכך ממשיך הסוכר במערכת העיכול ומתפרק על ידי חיידקים במעי הגס, דבר הגורם לתסיסה. מסיבה זו מופיעים גזים, כאבי בטן, שלשלולים ועוד. אך קיימת גם רגישות שכיחה מאוד לחלבון החלב- קזאין,הקיים פי 6 בחלב הפרה מהכמות בחלב אם. יש קושי גדול בעיכול של חלבון זה זה ואפילו לא יודעים על כך שהוא הגורם למשל,לאלרגיות, אסטמה , סינוסטיס, ליחה, מיגרנות, אטופיק דרמטיטיס. מקווה שעכשיו הנושא ברור יותר.. ההמלצה על מוצרי עיזים, כיוון שהם פחות מעוררים אלרגיה ומעוררים פחות גישות כי יש בהם כמות נמוכה יותר של לקטוז ושל חלבון , כמו כן יותר קל לעכל אותם ולכן הם מעוררים פחות אלרגיות ורגישויות. חלב בויה אינו מסוכן לשתייה...שוב המימצאים על הסויה לא הגיעו לבד, אלא עם כמות חלבון מאוד גדולה הנצרכת בעולם המערבי הרבה מעבר צריכה היומית המומלצת של חלבון. עובדה היא כי במדינות האסיאתיות שמוצרי סויה הן מזון בסיס עבורם היא אינה נחשבת למסוכנת.. היא עלולה להיות בעייתית כחלק מכל התזונה המערבית ולכן יש לבדוק כל מקרה לגופו.. ולבדוק כל אחד באופן אינדיבידואלי ובהתאם להמליץ , כמו כן יש להגביל את מוצרי הסויה במצבים מסויימם וכן יש גם מצבים בהם הסויה כלל אינה מומלצת,גם היא אלרגן ועלולה לצור תגובות אלרגיות כמו כאבי בטן, גזים וכ'ו.. יש להתייעץ ורק לאחר תישאול מקיף ניתן לתת המלצות. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה