גזים ומעי רגיז
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש לי שאלה בד"כ כשאני אוכלת אוכל שאני רגישה אליו מופיעים גזים לאחר האכילה ולפעמים לא מופיעים גזים ויום אחרי אני סובלת. לדוגמא היום שלשלתי בבוקר מארטישוק שאכלתי אתמול בערב,היום בבור אכלתי מזונות סבירים למעי שלי ואתמול אכלתי ארטישוק ולא היו גזים ואז אמא שלי אמרה לי שהגזים מופיעים יום אחרי ואז הסתבכתי קצת כי אני יודעת שאוכל לא טוב לי רק כאשר אני אוכלת ומיד מופיעה תגובה וככה אני יודעת לזהות אבל אם זה יום אחרי זה קצת קשה לזכור מה מכל היום שלפני לא היה טוב לי, השאלה:האם האוכל משפיע ישר או יום אחרי? איך מאתרים את סוג האוכל שגורם לבעיות? תודה
שלום שרון, לעיתים הסימטומים מופיעים מיד אחרי שעתיים ולפעמים התגובה היא יום אחרי וגם ארבעה ימים אחרי , יש כל מני סוגים של אלרגיות/אי סבילות למזונות. השיטה הטובה ביותר לגעת איזה מזונות גורמים לאי סבילות / אי נוחות במעיים כמו גזים, כאבי בטן וכ'ו.. היא בשיטת האלמינציה,בשיטה זו יש להמנע מכל המזונות החשודים כגורמים לסימטומים אלה ואחרים, להמנע מהם בטופן מוחלט ואח"ג להוסיף אותם בהדרגה - כל שבוע להוסיף מרכיב תזונתי אחד ולראות אם הסימפטומים חוזרים, אזי את יודעת איזה מזון הוא הגורם לכך.. אגב אין זה אומר מעי רגיז , ע"פ הגדרתך, יש לבדוק ולאבחן סימפטומים נוספים על מנת לאבחן מעי רגיש. בהצלחה!