רסק וחמוציות ומתיי
דיון מתוך פורום נטורופתיה
א.ג.נ. האם אפשר לשלב חמוציות ברסק תפוחי עץ? והאם גם מאכל כזה מוטב לאכול, כפי שכתבת בהזדמנות אחרת, שעתיים אחרי הארוחה, ולא כקינוח? ואם כן, מה כבר אפשר לאכול לקינוח? אלדד
שלום אלדד, ניתן לשלב בין חמוציות ותפו"ע , עדיפות לרסק תפו"ע טבעי וטרי ואל רסק תפו"ע תעשייתי שיש בו תוספת של סוכר.. מומלץ לאכול שילוב זה כארוחת ביניים שעתיים לאחר הארוחה,קינוח תלוי במה אכלת.. ארוחה חלבונית או ארוחה עמילנית.. ניתן לקנח באגוזים, שקדים , גרעינים.. רק בריאות!
מעין שלום, אני אוכל רסק תעשייתי, מאחר שאינני יודע להכין רסק ביתי, ואשתי העסוקה לא מוכנה לעסוק בפעילות שכזאת. ואולם, הרסק התעשייתי שאנחנו אוכלים הינו ללא סוכר. האם נתון זה משנה את תשובתך שהיניחה שמדובר ברסק ממותק בסוכר? אודה על התייחסותך.
ג.נ. אגוזים, שקדים וגרעינים טעימים לי ואני אוהבת אותם מאוד בין ארוחות, או בשעת צפייה בטלוויזיה כשעה-שעתיים לאחר ארוחת ערב קלה. אבל כקינוח לארוחה בשרית או דגית הם יבשים ביותר ולפיכך לא נעים (לי, בכל אופן) לקנח איתם. האם יש לך הצעות נוספות כיצד לקנח באופן שלא יישאר טעם יבש או מוצק בפה בסיום הארוחה? ושאלה נוספת: במה מתבטא ה"ריקבון" שנוצר, כביכול, בקיבה אם אוכלים פרי בסוף הארוחה? אני לא מרגישה דבר כזה, ולא ידועות לי השפעות שליליות כלשהן של קינוח בפירות טעימים הבאות לביטוי בדרך כלשהיא בבדיקותיי השונות. אדרבה, אני נהנית מאוד דווקא מקינוח כזה, כל עוד לא הובאו לידיעתי מימצאים מדעיים ברורים המוכיחים שהוא רע.