מיצי פירות וירקות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם עדיף להכין מיצי ירקות ופירות בנפרד או שניתן לשתות מיץ "מעורב".
למיטב ידיעתי ממליצים לאכול ירקות ופירות כמו שהם, וזה עדיף על הכנת מיץ .
כולם נוהגים לקנח את הארוחה עם פרי לפי דעתי דבר פסול.הסוכרים של הפרי במצב הפסול הזה רוצים להיתעכל מהר אבל המזון החלבוני שכידוע מיתעכל לאט מפריע להם ואז נוצר מצב של לחץ בגוף שמביא למחלות לכן המצב הבריא הוא או שאוכלים פרי בין הארוחות לפחות שעתיים אחרי הארוחה או לשלב את הפרי באוכל עצמו ואז סוכרי הפרי עוזרים בעיכול
שלום מורן, לא מומלץ לערבב מיצי פירות וירקות יחד .. מומלץ גם לשתות רק מיץ פרי אחד ובין מיצי הירקות ניתן לערבב כמה סוגים של ירקות (גזר, כרוב, סלק וכ'ו). אם רוצים בכל זאת לערבב כמה פירות יחד (קיימות גישות שונות)- מומלץ לשלב את הפירות מאותה המשפחה ולא לערבב מתוקים עם חמצמצים בגלל נושא החומציות.. למשל ניתן לשתות מהמתוקים יחד : בננה , תמרים, תאנים ..או לשלב מהחמוצים: דובדבנים, פטל, אננס וכ'ו..אך לא לערבב בין המשפחות.. רק בריאות!
מעין שלום, האם סלט פירות המורכב מתפוז, תפוח עץ, אגס, אפרסק, בננה וחמוציות - עונה על הקריטריונים שציינת? האם יש בעיה רצינית באכילתו בסוף הארוחה העיקרית, ועדיף לקנח במקומו בגלידה, מעדן שוקו או בספל קפה? אליעזר