מזון אורגני
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ברצוני לשאול לגבי הכרחיות של צריכת מזון אורגני. אני מאד מקפידה על אכילת מזון כמה שיותר טבעי ובריא. יחד עם זאת, כידוע לך, צריכה של מזון אורגאני היא גם קצת קשה טכנית להשגה (על כל פנים יותר מאשר המזון הנמצא בסופר או אצל הירקן המקומיים) וכן, העלות הגבוהה מאד. האם לדעתכחם צריכת מזון אורגני היא הכרחית? על אלו מזונות אוכל לוותר ולצרוך באופן רגיל? לדוגמא, ידוע לי שירקות עליים מאד מרוססים ואולי כאן כדאי להתעקש על אורגני, מהצד השני אולי ישנם אחרים שאפשר להקל בהם ראש, כמו גם פירות מסויימים. מה באשר למוצרי חלב וביצים, קטניות דגנים וכד'? מאד אודה לכם על ההתיחסות.
שלום שולי, יש חשיבות רבה למוצרים אורגניים בייחוד בשל תזונת השפע המערבי.. הם בהחלט יקרים ופחות נגישים ואני מבינה לליבך.. על ען להפעיל שיקול דעת וסדר עדיפויות בצריכה.. למשל פירות וירקות מרוססים בחומרים כמיים, דישון ואדמה דלה מאוד במרכיבים חיוניים, מינרלים על כן הם בראש הרשימה . כפי שציינת גם כאן יש לדרגם ירקות עליים - מרוססים יותר ובעלי שטח פנים רחב יותר - כמ החסה למשל.. פירות מצופים בשעווה מלאכותית, תותים מאוד מרוססים וגם מגיעים מהר מאוד מהשדה לצרכן , לכו יש להקפיד בצריכתם, אך גם מלפפונים, אפרסקים ועוד... חלב ומצרי חלב וכמו כן ביצים חייבים להיות אורגניים - בשל כמויות ההורמונים והאנטיביוטיקה המוזרקות לבעל"ח - תרנגולת (עוף, ביצים) פרה ( בשר,חלב ומוצריו) וכן הלאה.. אז אכן כן חשיבות רבה לצריכתם של מזונות אורגניים. חלב ומוצריו, ביצים, דגים, קטניות אורגניים - ניתן לקנות היום בכל סופר, מוצרים של "הרדוף". רק בריאות ואורגני (-: