על פלפל ירוק

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/01/2007 | 22:59 | מאת: מעין

אני מרבה לאכול פירות וירקות מכל הצבעים, אך מישהי אמרה לי שעדיף להמנע מפלפל ירוק כי הוא ירק לא בשל. האם כך הדבר? תוכלו אולי להרחיב?

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2007 | 10:53 | מאת: נעמי

מי שאמר לך לך להימנע מאכילת פלפל ירוק - צודק. אני אוכלת פלפל אדום בלבד, ורואה בירוק פרי בוסר שאינו מיועד לאכילה.

14/01/2007 | 13:21 | מאת: מעין זעירא

שלום מעין, שם נפלא.. פלפל ירוק הכי פחות מומלץ מבין הפלפלים ואכן נחשב לפרי בוסר , ערכו המזין של הפלפל עולה עם התקדמות תהליך הבשלתו, למשל כמות ויטמין ה- A נהיית גבוהה יותר עם תהליך ההבשלה , כלומר פלפל אדום יהיה העשיר ביותר בקרטנואידים ובעל הערך התזונתי הגבוה ביותר ולכן הוא המומלץ ביותר מבין הפלפלים. פלפל ירוק מומלץ פחות גם מכיוון שהוא עשיר בסולנין - רעלן טבעי הקיים במשפחת הסולניים (תפו"א. עגבניות , חצילים) ולכן אינו מומלץ לכל אחד.. אך זה לא עושה אותו לא מיועד לאכילה.. . בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה