תזונה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אורז+עדשים מספק חלבון לטבעוני . האם גם כוסמת+קטניות כך? האם פולי סויה צריכים שילוב לחלבון לטבעוניים? או אפשר להסתפק בת.אדמה . בכלל איזה עוד מאכלים ספציפיים עם דוגמאות יהוו תחליפי חלבון מושלם לטבעוני? חודה על ההסברים
שלום MOSH דגנים וקטניות הנם מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא" - כלומר, לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף - יש לשלב קטניות ודגנים על בסיס יומי. במזרח אסיה אוכלים אורז וסויה, בדרום אמריקה - שעועית ותירס, במזרח התיכון - מנגבים חומוס בפיתה או אוכלים מג'דרה, שהיא תבשיל אורז ועדשים, וכך הלאה. הסויה היא קטניה יוצאת-דופן, המכילה את כל חומצות האמינו הנחוצות לגוף האדם, אך גם אותה רצוי לצרוך בשילוב עם דגן. עם הדגנים נמנים גם הכוסמת שציינת וכמו כן אורז, חיטה (לחם, פסטות, בורגול), תירס ,שעורה, דוחן, קינואה, אמרנט ושיבולת שועל. הקטניות הן: סויה, אפונה, שעועית, חומוס, פול ועדשים. אתה מוזמן גם להוסיף זרעים, גרעינים: אגוזי מלך, זרעי דלעת , גרעיני חמניות וכ'ו..כמקור לחלבון. בהצלחה!