תזונה נכונה עם כיב קיבה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/12/2006 | 19:15 | מאת: מוטי

שלום רב! התגלה אצלי החידק הליקובקטרפילורי וכן דלקת בקיבה. טופלתי למשך שבוע בשתי אנטיביוטיקות ואומפרדקס. ברצוני לדעת מה הכי כדאי לי לאכול(ולא לאכול) על מנת להבריא את הפצע. מודה מראש מוטי

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2006 | 19:39 | מאת: יפה

מוטי שלום נסה לשלב אורגנול עם נוני לחזק את עצמך בהצלחה http://www.orbateva.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=184532

31/12/2006 | 19:18 | מאת: רמי

3 כפות של אלוורה אורגנית של "טעם טבע " ללא שום תוספות - יש חברות שמוסיפות חומרי טעם - מהולות בכוס מיים מסוננים או מינרליים על הבוקר ואחרי הלקיחה לא לאכול 3 שעות אלה רק לשתות מיים מינרלים אחרי 3 ימים של הטיפול הזה הכיב נירפא

02/01/2007 | 11:11 | מאת: מעין זעירא

שלום מוטי, ראשית לאחר נטילת האנטיביוטיקה , אני ממליצה לך לטול פרוביוטיקה על מנת להחזיר את איזון המיקרואורגניזמים החיוביים, באם אתה עדיין נוטל אנטיביוטיקה , עלייך לטול כדור פרוביוטי לאחר נטילת כדור אנטיביוטיקה - אבל לפחות שעתיים אחרי.. באם כבר סיימת את האנטיביוטיקה - עלייך לטול לפחות 2 כמוסות ביום של פרוביוטיקה. שנית, לגבי התזונה - יש שלבים בהתאמת התזונה לכיב קיבה..תזונה המתאימה למצב אקוטי וכן הלאה עד לאיזון ולכן אני ממליצה לך לפנות לגורם מקצועי ולעשות תהליך טיפולי הדרגתי. באופן כללי כדאי לצרוך דגנים מלאים למשל אורז מלא מאוד מרגיע כיב קיבה יחד עם ירקות מבושלים בשלב הראשוני ולא חיים בעיקר ירוקים וכתומים, אך יש להמנע ממזונות הידועים כגורמים לרגישות כגון מצליבים.כמו כן יש להמנע מפירות מסויימים - חומציים ועוד.. מומלצת שתייה של מיץ כרוב - עשיר בויטמין U וידוע כמרפא כיבים - (חצי ליטר ביום), א ך לא בשלב האקוטי. יש להתאים תפריט מסודר בהתאם למצבך וכמו כן להתאים תוספי מזון לפי הצורך. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה