אתם גדולים,תודה ושאלה לי בעניין הקלויים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/12/2006 | 10:02 | מאת: תומר

בבקשה,מה רע בגרעיני חמניות קלויים ומלוחים לגבי קלופים ולא קלויים ? אני אוהב גרעיני חמניות קלויים ומלוחים וחושב שהיסודות נשמרים בכל זאת,הרי זה לא נשרף,רק מיובש מעט ואני יודע שגם המלח לא מזיק ואולי אף חשוב לבריאות,נתרן כלוריד וכ"ו. כל טוב

25/12/2006 | 23:14 | מאת: מעין זעירא

שלום תומר, צר לי לאכזב אותך, אבל לא צריך לשרוף את הגרעינים כדי שהם ייפגעו.. קלייה היא חימום והיא פוגעת בערכת התזונתי של הזרעים/ הגרעינים , לכן ההמלצה היא לאכול אותם כמה שיותר טבעיים , טריים ולא קלויים. לשאלתך הנוספת לגבי המלח.. נכון אנחנו גם זקוקים למלח- נתרן.. אך לצערנו הרב, תזונת השפע המערבי היא עתירת נתרן, ואנחנו לא נמצאים בחסר , כי אם בעודף..יש נתרן בכל דבר שאנחנו אוכלים - גם בתוך הלחם, הפסטה ,המאפים, קרקרים,סלטים מוכנים ולא מוכנים וכ'ו....ולכן מומלץ להמנע מצריכה מיותרת של מלח . רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה