חומרים משמרים למול תוספת סידן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני מתלבטת בין שני מוצרי חלב, האחד - כולו מחומרים טבעיים עם 100 מ"ג סידן. השני - עם כמה מייצבים (חומרים משמרים) ו200 מ"ג סידן. מה יותר גרוע? מה עדיף? פחות סידן אבל טבעי או פי שניים סידן אבל עם חומרים מייצבים?
שלום קטי, על איזה מוצרים את מדברת? מוצרי חלב פרה ? גבינה , יוגורט? השאלה היא לא כמה יש בכל מוצר אלא כמה מזה נספג? והספיגה של סידן ממוצרי חלב אינה אופטימלית..ואז כדאי לחפש מקורות אחרים של סידן בעלי ספיגה טובה יותר וללא תוספים מלאכותיים. דבר נוסף: כמובן שרצוי לבחור במוצר כמה שיותר טבעי ללא חומרים מייצבים, מרככים, מקשיחים, משמרים, מקציפים וכ'ו..