לשני המומחים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?
שלום דניאל, שעועית היא קטניה , מבשלים אותה לאחר הנבטה או השרייה , ארטישוק ירושלמי מבשלים בכל מני צורות, אך לא אוכלים אותו חי. אף מאדים אחרי האוכל , יש לבדוק לאחר איזה מזונות נגרמת התופעה- מזונות חריפים, חמים? האם גם קיימת נזילות, ליחה? יתכן והתופעה אינה קשורה למזון אלא לדברים אחרים בו זמנית, יש לערוך איבחון. שבוע טוב!