לשני המומחים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/10/2006 | 18:56 | מאת: דניאל

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?

29/10/2006 | 10:08 | מאת: מעין זעירא

שלום דניאל, שעועית היא קטניה , מבשלים אותה לאחר הנבטה או השרייה , ארטישוק ירושלמי מבשלים בכל מני צורות, אך לא אוכלים אותו חי. אף מאדים אחרי האוכל , יש לבדוק לאחר איזה מזונות נגרמת התופעה- מזונות חריפים, חמים? האם גם קיימת נזילות, ליחה? יתכן והתופעה אינה קשורה למזון אלא לדברים אחרים בו זמנית, יש לערוך איבחון. שבוע טוב!

מנהל פורום נטורופתיה