תזונת ילדים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/09/2006 | 11:21 | מאת: אילת

שלום יש לי שני ילדים קטנים (3.5 ו- 5.5) ואני מתחבטת בנושא התזונה שלהם. איך אני לדוגמא מספקת להם מספיק ברזל וסידן. לגבי סידן לדוג' נתתי להם עד היום לשתות חלב סויה, אך בגלל כל השמועות על הסויה אני חוששת לתת להם על בסיס יומיומי. כמובן, שהם לא אוהבים טחינה וסרדינים וגם לא חלבה. בנוסף, אודה להבהרות בנושא הסויה (אם יש), שכן כל השמועות הסותרות מבלבלות ומעוררות חשש. אודה לעזרתכם אילת

27/09/2006 | 00:01 | מאת: מעין זעירא

שלום אילת, על מנת להעלות את צריכת הסידו , יש להרבות במזונות אחרים נוספים העשירים בו כגון: ירקות עליים ירוקים, שומשום טחון, תאנים מיובשות, "שקדיה"- ממרח שקדים, על מנת שיוכלו טחינה את יכולה להוסיף לה מעט דבש, אגוזים, זרעים,דגנים מלאים , קטניות ועוד.. לגבי הסויה אכן יש בעיה וכמו כן יש מה להבהיר בנושא צריכתה בתזונה המערבית , שכן אין איתה שום בעיה במדינות המזרח הרחוק , שצורכיםאותה בכמויות מינקות . מומלץ להמעיט בצריכתה , כי כמות החלבון בתפריט היומי שלנו (בתזונה המערבית )הוא הרבה מעבר למה שצריך ומה גם שרוב מקורות החלבון שלנו הם מהחי ו( בשר, עוף, מוצרי חלב , ביצים)פחות מהצומח( קטניות, אגוזים, זרעים, סויה)- זו בעיה אחת הקיימת המלצה נוספת היא לצרוך כמה שפחות סויה מעובדת ומהונדסת גנטית.. כלומר : כמה שיותר סויה הקרובה למקור שלה כגון: הפולי סויה הטריים, למשל "אדממה ולא סויה שעברה תהליכי עיבוד.. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה