חומצה פיטית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/08/2006 | 21:36 | מאת: לביאה

שלום רב, אני מכינה לחם בבית ומכניסה בין השאר גם קמח של קוואקר מלא. קראתי באינטרנט כי הקוואקר מכיל חומצה פיטית אשר מונעת ממנרלים כמו סידן וברזל להיספג לגוף, אלא אם כן אוכלים את הקוואקר עם חלב פרה ומוצריו. מכיוון שאת הלחם אנחנו לא אוכלים תמיד עם גבינה, האם זה אומר שלא כדאי להכניס את הקוואקר ללחם? ולגבי דייסת קוואקר - אנחנו לא צורכים חלב פרה (בנותיי לא מגיבות טוב). האם אין זה מן הנמנע לאכול דייסה עם חלב פרה או שאפשר עם חלב אורז לדוגמה? תודה.

04/09/2006 | 12:10 | מאת: לביאה

בדרך כלל אני שמה בדייסה טחינה משומשום מלא. האם זה פותר את הבעייה?

04/09/2006 | 18:24 | מאת: מעין זעירא

הי לביאה, ממש לא פותר את הבעיה גם בזרעים של השומשום יש חומצה פיטית.. כל טוב!

04/09/2006 | 18:15 | מאת: מעין זעירא

שלום לביאה, החומצה הפיטית מתפרקת בחום , כך שבאפיית הלחם את מונעת את פעילותה, המשיכי לאכול את שיבול השועל עם חלב אורז, אין צורך להחליפו בחלב פרה ,להיפך אני שמחה לשמוע שאת ובנותייך נמנעות ממנו.. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה