סויה ושמן סויה מה ההבדל לבריאותנו

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/06/2006 | 12:20 | מאת: תומר

השאלה שלי אם אני אוכל שמן סויה מזוקק רדיל מהסופר יש לזה חשיבות לבריאות כמו לקמח ומוצרים מסויה ? האם בשמן קנולה מזוקק מהסופר יש אומגה 3 ? תודה וברכות לבריאות ושלום

29/06/2006 | 19:22 | מאת: ירון

חד משמעית לא . קמח הסויה מכיל פיטואסטרוגנים , סיבים תזונתיים . שמן הסויה איננו מומלץ כיוון שהוא משמש בעיקר לטיגון ונוטה להשרולשנות את מבנהו הכימי בנקל . יש להעדיף שמן זית או קנולה לטיגון קל או בישול .

30/06/2006 | 23:51 | מאת: ברונובסקי

לא זית ולא קנולה. שמן קנולה לא ראוי למאכל אדם. שמן זית כתית בכבישה קרה הוא שמן טוב, אולם בטח לא לבישול בטמפרורות גבוהות או טיגון (אפילו קל). אם בכל זאת רוצים לטגן משהו קלות, שמן קוקוס (כן כן לא כל שומן רווי הוא מזיק לבריאות) הוא המתאים ביותר. הוא עמיד בטמפרטורות גבוהות בהרבה מהשניים הנ"ל. דבר נוסף שניתן לבשל או לטגן איתו הוא סמנה (גהי).

מנהל פורום נטורופתיה