2 שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/04/2006 | 20:40 | מאת: היי

אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.

24/04/2006 | 21:11 | מאת: ירון

איכות הבשר תלויה כיום יותר בצורת הגידול יותר מאשר הסוג . מכל מקום לאנשים בריאים ממליצים על בשר עגל , עוף או הודו ובעיקר הנתחים דלי השומן . בשר ציד מתהדר בריכוז גבוה של חומצות שומן חיוניות בשר אורגני אמור להיות נקי מהורמונים ואנטיביוטיקה לגזר מדד גליקמי גבוה יחסית ולהמשך שאלתך......................קנה ספר הדרכה לתזונה או פנה ליעוץ

27/04/2006 | 21:02 | מאת: מעין זעירא

היי היי, הבשר הבריא ביותר הוא בשר צייד - סוסים, ממוטות, איילות וכ'ו... מכיל פי 5 ח. שומן חיוניות מבשר "סופר" וכמות השומן בו היא 4% לעומת 25-30? בשר "סופר".. אבל כיוון שלא ניתן לאכול היום חיות בר.. הדבר הקרוב ביותר להם הוא דגי ים צפוני: סלמון, טונה, אנשובי, בקלה , הליבוט וכו'..וכמו כן ההמלצה היא על עוף/ הודו רזים ואורגאניים... לשאלתך השניה -אין נזקים בצריכה של 5 גזרים ביום- ידיים כתומות היפרקרוטונמיה - לא מזיק , ברצוני לתקן את דבריו של ירון כי ,לגזר אין אינדקס גליקמי גבוה - האינדקס הגליקמי שלו הוא -49, יש נטייה לחשוב כל כל הכתומים גזר ובטטה שהם מלאי סוכר , אבל האינדקס הגליקמי שלהם לא גבוה. באופן כללי ירקות בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם: תפו"א וסלק ופירות בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם כל הטרופיים- מנגו,פאפיה, קיווי וכו.. למציאת מזונות וערכי אינדקס גליקמי - עשה חיפוש ב-GOOGLE ותמצא טבלאות עם כל המזונות.. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה