2 שאלות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני צורך בשר והשאלה שלי מהו הבשר שאפשר להתפשר כלפיו והוא היותר בריא (בקר עוף אווז וכו') ואם כן איזה חלק מהבשר 2)האם יש סכנה באכילת 5 גזרים ביום והאם גזר מכילה כמות מאוד גדולה של סוכר? ואילו פירות וירקות מכילים גם כמות סוכר גבוה? ואילו מכילים כמות נמוכה יותר? תודה רבה.
איכות הבשר תלויה כיום יותר בצורת הגידול יותר מאשר הסוג . מכל מקום לאנשים בריאים ממליצים על בשר עגל , עוף או הודו ובעיקר הנתחים דלי השומן . בשר ציד מתהדר בריכוז גבוה של חומצות שומן חיוניות בשר אורגני אמור להיות נקי מהורמונים ואנטיביוטיקה לגזר מדד גליקמי גבוה יחסית ולהמשך שאלתך......................קנה ספר הדרכה לתזונה או פנה ליעוץ
היי היי, הבשר הבריא ביותר הוא בשר צייד - סוסים, ממוטות, איילות וכ'ו... מכיל פי 5 ח. שומן חיוניות מבשר "סופר" וכמות השומן בו היא 4% לעומת 25-30? בשר "סופר".. אבל כיוון שלא ניתן לאכול היום חיות בר.. הדבר הקרוב ביותר להם הוא דגי ים צפוני: סלמון, טונה, אנשובי, בקלה , הליבוט וכו'..וכמו כן ההמלצה היא על עוף/ הודו רזים ואורגאניים... לשאלתך השניה -אין נזקים בצריכה של 5 גזרים ביום- ידיים כתומות היפרקרוטונמיה - לא מזיק , ברצוני לתקן את דבריו של ירון כי ,לגזר אין אינדקס גליקמי גבוה - האינדקס הגליקמי שלו הוא -49, יש נטייה לחשוב כל כל הכתומים גזר ובטטה שהם מלאי סוכר , אבל האינדקס הגליקמי שלהם לא גבוה. באופן כללי ירקות בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם: תפו"א וסלק ופירות בעלי אינדקס גליקמי גבוה הם כל הטרופיים- מנגו,פאפיה, קיווי וכו.. למציאת מזונות וערכי אינדקס גליקמי - עשה חיפוש ב-GOOGLE ותמצא טבלאות עם כל המזונות.. כל טוב!