מספר שאלות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
1- מדוע נהוג לומר "יש לחכות לפחות שלוש שעות מעת הארוחה ועד אכילת פרי? 2- צנוברים, מהם? (משפחה, ערכים תזונתיים, והכי חשוב- שמם באנגלית) 3- האם מומלצת צריכת סרדינים במים? 4- מוזר, אבל בכל זאת- איזה ירקות ניתן לאכול טריים? ? ? (נמאס לי ממלפפון, גזר,גמבה , עגבניה וירקות ירוקים). 5- מה הסכנה בצריכת יתר (ומהי) של אגוזים וזרעים? 6- איזה ממרחים מומלצים פרט לטחינה, אבוקדו ובוטנים?
שלום נפתלי, השאלות שלך מאוד כלליות ואני רואה שאתה מאוד מתעניין בתזונה , אשמח להפנות אותך לספרות מקצועיתבה תוכל לקבל אינפורמציה כללית בנושאים בהם אתה מתעניין. אשמח אם תמקד אץ השאלות לבעיות ספציפיות המטרידות אותך, כיוון שמענה כללי לשאלות שלך עלול להטעות את הגולשים הנוספים באתר.. למשל..איזה ירקות ניתן לאכול טריים? יש רשימה ענקית של ירקות , אך לא לכולם הירקות שאציין מתאימים וגם לא בהכרח מתאימים לך? כמו כן איזה ממרחים מומלצים? יש המון אך לא כולם מתאימים לכל אחד ,למשל ציינת בוטנים - הם לא בהכרח מומלצים וזו בדיוק הסיבה שלא ניתן לתת המלצות כלליות אין לי את התמונה הקלינית שלך, תמונת דם, פתולגיות , תרופת ולא כל ההמלצות נכונות לכולם. על כן נסה למקד את השאלות הרלוונטיות עבורך. 1.יש לחכות מס' שעות עד אכילת הפרי בשל תסיסתו במעיים וגם בשל הקושי בעיכולו- פירות מכילים סיבים תזונתיים העלולים להיות קשים לעיכול אצל אנשים מסויימים פחות או יותר. 2.צנוברים: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs23-Nuts/Nuts-PineNut.htm 3.סרדינים עשירים בחומצות שומן חיוניות ובסידן בעיקר. אגוזים וזרעים עשירים בשומן מכאן שגם אותם יש לצרוך בהגבלה. חג שמח! אשמח להפנות אותך לספרות מקצועית או אתרי אינטרנט בהם תוכל לקבל מענה להתעניינותך בתזונה.