בשר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/04/2006 | 18:34 | מאת: מוזר

האם אכילת בשר,עוף היא איננה בריאה?(לנער) ללא קשר לסוג הבישול תודה רבה.

09/04/2006 | 15:46 | מאת: מעין זעירא

שלום למוזר, הנטורופתיה באופן כללי אינה ממליצה על אכילה של בשר , עוף בשל כמות השומן הגדולה בהם וכמות ח .השומן החיוניות הנמוכה בהם , הם מקור לחומרים מייצרי דלקת - חומצה ארכידונית וכמו כן בשל אופן הגידול של בעל"ח והזרקת הורמונים ואנטיביוטיקה לפרות ולעופות וכ'ו..ועוד סיבותר בות אחרות , אך אין המלצה גורפת , יש להתאים את התזונה באופן אינדיבידואלי , בהתאם לחסרים תזונתיים ולתמונה הקלינית. מי שלא יכול לוותר על בשר , לפחות שיידאג לבשר אורגאני עד כמה שניתן ,הכי מומלצים הם דגי ים צפוני כמקורל חלבון מהחי ולהעלות גם את השומן מהצומח - אבוקדו, טחינה , גרעינים ,זרעים , כי הבעיה היא גם ביחס בין השומן מהחי לשומן מהצומח.

10/04/2006 | 07:20 | מאת: ירון

מכיוון שמרבית החומרים המזיקים בעוף נמצאים ברקמת השומן , מומלץ לאכול את חלקי הבשר דלי השומן כגון חזה . לגבי הורמונים ואנטיביויקה - זה נכון אבל אי אפשר להמלט מכל המפגעים יש זיהום אויר , ריסוסים על הפירות והירקות , ועוד אין ספור חומרים מזיקים בתעשיית המזון . מזון אורגני הוא חצי פתרון . איכות הבשר תלויה בקשר הדוק עם מקורת ואיכות תזונת העוף . כאשר מקצצים בעליות - יורדת בד"כ איכות המזון , ובסוף מתקבל בשר פחות איכותי .

מנהל פורום נטורופתיה