חלבונים מן החי לחולי קרדיומיופטיה.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/04/2006 | 16:53 | מאת: גל

שלום, בהתכתבות עבר לגבי תזונה לחולי קרדיומיופטיה, מעין ציינה כי יש להמנע מחלבון מן החי. האם ניתן לפרט מעט מדוע חלבון זה אינו חיוני שהרי בתזונה נכונה לאדם בריא מומלץ דווקא לאכול חלבון ובטח יותר מפחממות. כאשר הנני מנסה להפחית משקל כך שפחממות הנן חלק דל בתפריט, מה נותר פרט לירקות פירות ודגנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2006 | 17:15 | מאת: מעין זעירא

שלום גל, חלבונים מהחי הם אינם חיוניים לתזונה נכונה ולבריאות..ואנחנו לא אמורים לצרוך יותר חלבונים מפחמימותכדי להגיע לבריאות וודאי שלא על מנת שלמור עליה לאורך זמן , יש הרבה דיאטות התומכות בהפחתה של פחמימות ובמקומן חלבונים - אזל זה לא המתכון לבריאות- אולי לירידה במשקל ,אבל לא לאורך זמן ומבלי יכולת לשמור עליו. כמות החלבון שאנו אומרים לצרוך ביום היא 0.8 גרם לכל ק"ג משקל גוף- בתזונת השפע המערבית - כמות החלבון שאנחנו צורכים היא הרבה יותר גבוהה מזה! יש להבדים גם בין חלבונים מהחי לחלבונים מהצומח... חלבונים מהחי (ביצים, חלב ומוצריו, בשר) קודם כל הם מקור לשומן רווי ומקור לחומצה ארכידונית-מעודדת דלקתיות , באופן כללי לא מומלץ וודאי שלא בקרדיומיופטיה, יש לצרוך יותר חלבון מהצומח- גרעינים, זרעים, שילוב של דגן וקטניה - אורז עם עדשים, למשל ופחות חלבונים מהחי. שאלתך הנוספת היתה על ירידה במשקל- לא נכון להוריד פחמימות- אלא אם כן התזונה מתבססת רק על פחמימות- יש לצרוך פחמימות מורכבות במקום מזוקקות , כיוון שהן עשירות יותר בסיבים , סופחות שומנים ונותנות תחושה של שובע.. להיפך אם מורידיפ פחמימות , הגוף נכנס למצב של מצוקה ואוגר אח"כ את השומנים על מנת להשתמש בהם בעת צרה וככה לא יורדים במשקל.. ואז התזונה מתבססת על פחמימות מורכבות :דגנים מלאים, קטניות , פירות וירקות וחלבון מהחי - דגי ים צפוני.

מנהל פורום נטורופתיה