בעיות בקיבה, איזו תפרית עדיפה?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/03/2006 | 12:19 | מאת: תומר

שלום, אובחנתי בגסטרוסקופיה כ: ושט- פוליפ ססילי בקוטר 1 ס"מ במעבר ושט קיבה. קיב זעיר פרוקסימלית ובסמוך לפוליפ, חשד לאי זעיר ע"ש ברט בקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ. קיבה- דלקת קלה - אודם באנתרום. אני מתופל כבר כשבוע באומפרדקס פעמיים ביום, אבל עדיין יש לי בחילות ותחושות אי נוחות בקיבה. רופא גסטרו אמר לי לא לשתות אלכוהול, לא לאכול מתוגן, חריף, חמוץ אבל לא אמר לי שומדבר לגבי אוכל ספציפי שעדיף לאכול כדי לעזור לקיבה להבריא. כבר כשבועיים אני אוכל יוגורטים וטוסטים. הייתי רוצה לקבל הדרכה קצת יותר מפורתת על איזה מאכלים עדיף לאכול כשיש דלקת קיבה, ואיזה מאכלים עדיף שלא. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2006 | 14:47 | מאת: מעין זעירא

שלום תומר, על מנת לקבל הדרכה מפורטת , עלייך לפנות לייעוץ , אין אנו נותנים טיפולים וייעוצים במסגרת הפורום.. אני יכולה לתת לך המלצות כלליות כגון: להמנע משומנים , מטוגן, חריף,להמעיט בחלבונים מהחי- חלבונים ,ב יצים, חלב ומוצריו ולהרבות יותר בחלבון מהצומח.., קטניות -לא הייתי ממליצה לך בשלב זה אלא להרבות יותר בירקות מבושלים או מאודים ופחות ירקות חיים בשלב האקוטי- החריף, פירות -1-2 יש להתאים לך באופן אישי , לא ממליצה על פירות הדר בשלב זה.דגנים מלאים = יש גם להמליץ באופן אישי ובהתאם לתזונה אליה היית רגיל לפני כן.. מעבר לכך התזונה היא אנטידלקתית הכוללת גם דגי ים צפוני , אך שוב לא בשלב האקוטי ומזונות מחזקים אחרים. גש לייעוץ ותקבל תפריט יומי - הכי פשוט!

מנהל פורום נטורופתיה