בבקשה עיזרו לי!!!

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/03/2006 | 15:25 | מאת: אישה

אני בשנות החמישים המוקדמות. כבר לפני כשנה התחיל המחזור "לשחק": אחר, הקדים, בא אחת לשלושה חודשים ועוד. בדיקות דם הראו שינוי משמעותי בפרופיל הורמונלי. גניקולוג יעץ לי לקחת טיפול הורמונלי חליפי אך בשל ריבוי מקרי הסרטן בנשים ממשפחתי פחדתי וסרבתי. יחד עם השיבושים במחזור החלו תופעות איומות כמו נדודי שינה, תיאבון מוגבר, דיכאון, תחושת קור ורעד גם כאשר חם בחוץ והכי גרוע חרדה שכל הזמן מלווה. גם ללא סיבה. מעין חרדה צפה שמשבשת לי את החיים. חברה ייעצה לי טיפול אצל הפסיכיאטרית שלה. זו אמרה שתופעות כמו שלי שכיחים בתקופה שסביב להפסקת הווסת ורשמה לי כדורים שהפסקתי לקחת כבר אחרי שבוע מאחר והרגשתי איתם הרבה יותר גרוע. לא הייתי מסוגלת להרדם בכלל והייתי בתחושת פאניקה מתמדת. אולי לא היתה לי סבלנות להתמיד ולספוג את תופעות הלוואי הראשוניות אבל לא הייתי מסוגלת הרגשתי פשוט כל כך נורא. כך זה עד היום, כאשר ישנם ימים לפעמים נסבלים אבל רוב הזמן התחושות אותן תארתי מלוות והתחושה הגרועה ביותר היא החרדה התמידית שמפריעה לי לתפקד. אינני יודעת מדוע אך יש לי תחושה שהפתרון נמצא בתזונה. אודה לכם מאד על כל עצה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2006 | 17:38 | מאת: מעין זעירא

שלום לך, הסימפטומים שאת מתארת הם חלק מהסימפטומים המאפיינים את גיל המעבר- ירידה במצב הרוח, דיכאון, חרדות לעיתים התקפי פאניקה..וירידה כללית באיכות החיים.. הטיפול הנטורופתי כולל תזונה מתאימה:ובעיקר מתבסס על צמחי מרפא מאוד יעילים לסימפטומים שתיארת, ניתן יהיה להכין לך פורמולה של צמחי מרפא מאזנים הורמונלית ובמקביל מאזנים את מע' העצבים לאחר ייעוץ ואיבחון אישי ולא במסגרת הפורום. מעבר לכך יש המלצות נוספות המסייעות בהפחתת הסימפטומים כמו פעילות גופנית מתונה כלשהי, פעילות מדיטטיבית וכ'ו.. אני ממליצה לל לפנות לטיפול ולקבל המלצות לתזונה מתאימה לך ופורמולה של צמחי מרפא. בהצלחה!

12/03/2006 | 21:10 | מאת: ירון

אין צורך להכין לך במיחד הכנה של צמחי מרפא . יש פורמולות מוכנות של פיטואסטרוגנים צמחיים בשוק של - חברות שונות . כל אישה עשויה להגיב באופן שונה או במינון שונה מרעותה . פורמולה מומלצת היא פיטו פימייל של חברת סופהרב 2 טבליות ליום . הוסיפי פורמולת קלציום בתוספת מינרלים ( מולטי מינרל ) - קפליה לפני השינה . צפי לשיפור בין 3 - 5 שבועות

מנהל פורום נטורופתיה