רמי מור
דיון מתוך פורום נטורופתיה
רמי מור היקר, דפדפתי וקראתי על מקרים רבים של אנשים עם קוליטיס שהתייאשו מהטיפולים הקונבנציונאליים ופנו לאלטרנטיביים ובינהם אף אליך. ראיתי שקיים שוני בין גישתך לגישה ההומיאופתית קלאסית. ברשותך, רציתי לדעת מהו ההבדל בין שתי הגישות? לאיזו אסכולה אתה שייך? היכן לומדים את האסכולה אליה אתה משתייך? שיהיה כאן ברור, שאינני מעבירה חלילה ביקורת אלא אני באמת רוצה להבין את ההבדל על מנת להחליט לגבי לאיזה כיוון לפנות. עליך להבין שכיוון שדיעות שונות מושמעות יכול הדבר להביא אדם לידי היסוס בבחירתו את הטיפול הנכון לגביו. אני לא בטוחה אם לפנות לכיוון נטורופתיה- התבססות על שינוי ראדיקאלי בתזונה, או שמא לכיוון הומיאופתי ואז עולה השאלה ,איזו הומיאופתיה, משום שכעת הבנתי שיש גישות שונות להומיאופתיה שאפילו חולקות זו על זו. הייתי מבקשת ברשותך, שתפנה אותי למקורות של סימוכין לגבי השיטה לפיה אתה מטפל, על מנת שאוכל לשפוט בעצמי ולהיות רגועה לבחור נניח בך כמטפל ולא לחילופין בהומיאופת עם גישה אחרת או לנטורופט . אודה לך עבור התייחסותך.
שלום אוסנת אני מבין את המצוקה ואת ההתלבטות. אני לא מתיימר לגונן על תחום התמקצעותי - הוא מוערך מאד ע"י הנזקקים לו. אם מעיין זעירה מנהלת הפורום תסכים ..היא תספר לך - גם רויטל יכולה אך כמה חבל שאינה כאן יותר . היתרון שיש ברשותי בתחום בעיות העור נעוץ בתעוד וידיאו (אלו מחלות מצטלמות ) שמוצגות במקרים הנזקקים לי. בניגוד למחלות מעי דלקיות שאיני יכול לתעד אם מידת השיפור בהם , במחלות העור ההמחשה היא תמונתית וחד משמעית. הומאופטיה אינה יעילה לצערי בריפוי מחלות ואני גדלתי על ברכיה עד להלם ההתפקחות שרבים מעמיתיי הגיעו אליו בהמשך . קוליטיס כיבית אינה פגם רוחני אלא מחלה אוטואימונית דלקתית גרידא ההומאופטיה סבורה שכל המחלות הן בעצם פגם רוחני שיש לתקנו סעיף 9 באורגנון של סמואל הנמן ( מייסד ההומאופטיה ) זו תפיסה פרימיטיבית השייכת למאה ה - 19 בו לא היתה רפואה כלל בנמצא ולא לעידן הזה. אילו היתה היא יעילה הייתי מקים מרכז עולמי ומטפח אותו בשקידה. יחד עם זאת , לא אשלה אותך ולא אפזר הבטחות כי שאר תחומי הרפואה המשלימה מהווים ערובה להצלחה בכל מקרה ובכל חולה , לא כך ! גם אני לא אלוהים וגם לא סגנו . אלא רק מטפל בדיסציפלינה צמחית . קוליטיס היא מחלה לא קלה בלשוןן המעטה לטיפול ומערבת את מערכת החיסון במכלול תגובתה האוטואימונית. מאחל לך רפואה שלימה. רמי מור
קראתי על מישהי שהיתה חולה בקוליטיס והיתה מטופלת אצל ד"ר סויסה מבית חולים רמב"ם ואז אחרי יסורים היא הגיעה אליך, היא כותבת שמאוד מהר הרגישה בשינוי חיובי. ואפילו הפסיקה את הטיפול הקונבנציונאלי. היא אמרה שאתה נפגשת בעצמך עם הרופא. הסיפור הזה מאוד מעודד, אני מבינה שאי אפשר להבריא לגמרי מן המחלה אולם ניתן להגיע למצב של רגיעה וחיים רגילים כמו לפני המחלה. בתקווה שהיא לא תתפרץ בשנית. האם זה נכון? האם צריך להמשיך כל הזמן בטיפול משמר? יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לקוליטיס. האם אתה מטפל גם בקדחת השחת? אלרגיה לצמיחת הדשא אשר מלווה בנזלות קשות בין 3-4 חודשים באביב? מצפה לתשובתך.