לחם שאור

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/02/2006 | 23:35 | מאת: מיטל

מעין שלום האם מותר לאכול לחם שאור בדיאטת קנדידה. קניתי לחם כזה וכתוב שזה ללא שמרים. האמת שלא היה לי מושג מה זה שאור וכשבדקתי הבנתי שזה גורם לתפיחה בדרך טבעית ע"י שמרים שנוצרים באופן טבעי על מצע של קמח ומים. אם יש בזה שמרים, לא? אז מותר או אסור??

12/02/2006 | 11:25 | מאת: מעין זעירא

שלום מיטל, השאור הינו תסיסה של בצק שעמד בחוץ כמה ימים. התסיסה נעשית על ידי חיידקים הנמצאים באויר, היתרון הוא שתפיחת לחם שאור נעשית ללא שמרים. לחם שאור הוא לרוב לחם ללא שמרים. תסיסת הלחם נגרמת מהשאור, בצק שהוכן כמה ימים לפני כן ותסס. מומלץ לאכול לחם זה לסובלים מקנדידה . בריאות שלמה!

מנהל פורום נטורופתיה