לחם שיפון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום נמצאה אצלי אי סבילות לחיטה. אני ממש מקפידה לשמור והייתי רוצה להכין לחם שיפון ללא שמרים (בגלל קנדידה). לחם מסוג זה נורא יקר בחנויות טבע (קרוב ל20 ש"ח), מה גם שגם קשה למצוא (כי ברובם משלבים גם חיטה) ואני מעדיפה לאפות. ניסיתי למצוא באינטרנט אבל בכולם משלבים קמחים נוספים של חיטה או שמרים. האם תוכלו לתת כאן מתכון בסיסי או להפנות אותי לאתר מתאים? שאלה נוספת: האם באבקת אפיה יש שמרים והאם ניתן להשתמש בה במקום שמרים במתכונים שכתוב להשתמש בשמרים? תודה רבה
שלום מאיה, האם התכוונת לאי סבילות לגלוטן? אני מניחה שזו היתה כוונתך או שהתכוונתשעלייך רק להמנע מחיטה ואם כן מאיזה סיבות ואיך אובחנת? אם הכוונה היא לאי סבילות לגלוטן ,אזי אינך יכולה לאכול שיפון ,כי גם הוא מכיל גלוטן. בכל אופן אני מצרפת לך מתכון ללחם שיפון ולשאלתך השניה אבקת אפייה לא יכולה לשמש כתחליף לשמרים. מתכון ללחם שיפון ללא שמרים: מצרכים: 1/4 כוס סוכר 3 כוסות מים רתוחים 4 כוסות שטיבל 7 קמח שיפון מלא 1 כוס בורגול 2 כפיות מלח 2 כפות שמן צמחי אופן הכנה: לשפוך את הסוכר למחבת ולחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס. להמשיך לבשל במשך כ 3 דקות עד שהסוכר מעלה עשן. בזהירות להוסיף את המים הרתוחים ולבשל תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. לצנן. בקערת ערבוב, לשים את קמח השיפון, בורגול, מלח ושמן. לשפוך את נוזל הקרמל המצונן, וללוש עד שהבצק מעורבב היטב. הבצק יוצא מעט דחוס. לכסות את הקערה בפלסטיק נצמד ולהניח בטמפרטורת החדר במשך 18 שעות. לחלק את הבצק ל 2 ככרות ולהניח בתבנית עם ידים רטובות. לישר את פני הבצק בעזרת מרית טבולה במים. להניח קערה עם מים רתוחים בתחתית תנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס. לכסות היטב את הבצק עם נייר אלומניום, ולהניח את התבנית על רשת באמצע התנור מעל לקערת המים. לאפות במשך 4 שעות. לאחר 4 שעות להעלות את הטמפרטורה ל 150 מעלות צלסיוס ולאפות במשך עוד כשעתיים, או עד שהככרות הופכים להיות מוצקים. להוציא מהתנור ולצנן במשך 5 דקות לפני הוצאת הככרות מהתבנית.
אמאלה!!!!!!!!!!!!!! לחם עתיר סוכר!!!!!!!!!!! זו לא המלצה בריאה ניתן להמתיק במעט סוכרלוז
תודה רבה על המתכון. לשאלך- יש לי אי סבילות לחיטה ולא לגלוטן, שאובחנה ע"י הומופת בשיטה של הומוטוקסיקולוגיה. פניתי בגלל עצירות כרונית, שגם תזונה נכונה לא ממש עזרה (מעט שיפרה אבל עדיין היתה עצירות) וכנראה שזה הגורם (אני מקווה!). בינתיים אני מנסה. יש לי שאלה בקשר למתכון: הוא מכיל בורגול ונדמה לי שבורגול זו בעצם חיטה או שלא? אם כן, האם אפשר לשים משהו במקום כמו כוסמין? תודה רבה