דגים מול בשר חלב בצים מה עדיף ?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הרבה מהצעות המדור לגבי סיגנון חיים בריא אתם מדגישים להרבות בחלבון מהצומח (טופו חומוס שעועית וכו") ולהמעיט מאוד בבשר בצים וחלב. האם דגים נחשבים בעיניכם כמוצר בריאותי כמו חלבון צימחי (הרי ידוע על כמות הכספית הגבוה שנימצאת בהם הכוונה לדגים עם אומגה 3 ולא לדגי הבריכה ) ומה לגבי חלבון הביצה (הלבן) הרבה ממליצים להפריד את חלבון מהחלמון ולאכול רק אותו עקב איכותו הגבוה והוא נטול שומן לחלוטין . השאלה התחתונה היא מה הוא הדירוג של החלבונים לפי דעתכם מהטוב ביותר לרע. תודה מראש
שלום רם, חלבונים מהחי הכוללים חלב ומוצריו, בשר לסוגיו וביצים אינם מומלצים מכמה סיבות, קודם כל התפריט היומי הממוצע מכיל כמויות מאוד גדולות של חלבון הרבה מעבר למה אנחנו צריכים,בשנים האחרונות ובתזונת השפע המערבי לא חסר לנו חלבון בתפריט, ההיפך הוא הנכון וכמות גדולה של חלבון גורמת לעומס על הכליות , בעיות בספיגה של סידן ושל מינרלים אחרים ומחלות שונות כגון : אוסטיאופורוזיס ועוד.. לכן החלבון המומלץ הוא חלבון ,שמקורו מהצומח כפי שציינת סויה וגם זרעים, גרעינים והשילוב המומלץ הוא של דגן יחד עם קטניה וכך אנו מקבלים חלבון מלא למשל , אורז עם עדשים(מג'אדרה)וכשאנו ממליצים על חלבונים מהחי, ההמלצה היא על דגי ים צפוני כגון:סלמון, טונה, הליבוט , מקרל וכ'ו..בהנחה שמקורם בטוח וללא מתכות רעילות כפי שהזכרת עד כמה שניתן לנו לדעת. בהחלט ניתן לערוך את ההפרדה של החלבון מהביצה ושוב יש לבדוק מהי כמות החלבונים מהחי באופן כללי שאתה צורך בתפריט היומי ובהתאם לכך לעשות סדר ולראות שאתה לא צורך יותר מדי חלבונים. ועכשיו לשאלה כמה חלבונים צריך לצרוך?הדבר תלוי בגיל, במצב הגופני ובאיכות החלבונים שאוכלים. חשוב לדעת שרמת החלבון בתפריט היומי לאדם צריכה להיות כ-0.8 גרם חלבון לכל ק"ג, כל אדם לפי משקלו. כאשר האדם עוסק בספורט באופן מוגבר או עוסק בעבודה פיזית קשה יש להגביר כמות חלבון בתפריט. בהצלחה!