דברי חלב
דיון מתוך פורום נטורופתיה
יש לי רגישות ללקטוז, אני משתדלת בד"כ לא לאכול גבינות מחלב פרה, למעט 1% שומן. אוכלת גבינות צהובות ומלוחות. אני מרגישה אי נוחות בקיבה, סובלת מליחה ושיעול מזה זמן רב.-גם לאחר אכילת שוקולד וחלבה יש לי הרגשה לא נעימה בקיבה. רופאת המשפחה טוענת שזה אלרגיה. האם מותר לאכול גבינות מחלב עיזים או כבשים לאנשים הרגישים ללקטוז? מה לגבי גבינות צהובות מחלב פרה? ממה עוד כדאי להמנע? תודה מירה
שלום מירה, אם אובחנת כבעלת רגישות-אי סבילות ללקטוז, אז עלייך להמנע מחלב פרה ומוצריו הכוללים את כל המוצרים: גבינה לבנה, שמנת, מלוחה, צהובה,צפתית וכ'ו.. כל המוצרים שהם על בסיס חלב פרה עלייך להמנע מהם בגלל האי סבילות ללקטוז , שגורם לכל מני ת. לוואי כפי שחלק מהם ציינת. כמו כן להמנע מכל המוצרים המכילים חלב פרה כגון: שוקולד, קפה וכ'ו... ייתכן ויש מזונות נוספים שפיתחת אי סבילות או אלרגיה אליהם וזאת יש לבדוק ולאבחן בהתאם לתפריט היומי שלך ולמזונות ,שאת צורכת. בהתאם לאבחנה עלייך יהיה להמנע גם מהמזונות שעלולים לגרום לליחה ושיעול למשל: חלב ומוצרי חלב פרה, חיטה, טחינה,בוטנים, במבה ועוד... חלב עיזים ומוצרי גבינות עיזים קלים יותר לעיכול , פחות אלרגניים ומכילים לקטוז , אך ברמה נמוכה , אז אפשר לצרוך מהם במידה ולבדוק את הרגישות שלך אליהם. הם בהחלט יכולים להוות תחליף טוב וכמו כן מוצרי סויה- חלב וגבינות על בסיס סויה, מעדנים, אך גם הסויה היא אלרגן ויש לבדוק אם אינה גורמת לתופעות אלרגיות. כתחליפים לחלב את יכולה להשתמש גם בחלב אורז ויש גם מעדנים על בסיס של אורז. על מנת שתועלי לרבל את כל התחליפים בצורה מסודרת ולהמשיך את האיבחון , כי ייתכן וישנם מזונות נוספים שאת רגישה אליהם, כדאי לפנות לאיבחון וייעוץ בצורה מסודרת. בהצלחה!