מזון שיפחית נפיחות וגזים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אני כשמונה חודשים לאחר הלידה,עדיין לא קיבלתי וסת מאז. הבטן שלי נפוחה אחרי אכילת כל מזון ואני גם לא מצליחה להוריד ממני את שני הקילו הנותרים(ואני לא אוהבת לעשות התעמלות כלשהי). מה מומלץ לאכול כדי להפחית את הנפיחות/הגזים? האם אינזמי עיכול(כפי שהציעה הרופאה) יעזרו ואיך,מה פעולתם והשפעתם,ואיך ארזה?
שלום שירין, ראשית יש לבדוק ממה נגרמת הנפיחות והגזים ובהתאם לכך יש לטפל. קודם כל להמנע מזונות שעלולים לגרום לגזים כגון: חלב ומוצרי חלב פרה, פירות הדר,שיפון, קטניות(שעועית, חומוס,פול), משפ' המצליבים(כרוב, כרובית, ברוקולי) ועוד.. צריך לבדוק בהתאם לתפריט היומי שלך ממה נגרמים הגזים, ויכולות להיות סיבות נוספות כמו היפוכלורידיה- רמה נמוכה של חומצת קיבה הגורמת לאותם סימפטומים, קנדידה או חוסר איזון אחר במערכת העיכול, שימוש בתרופות מסוימות ,שאלה חלק מתופעות הלוואי שלהם. מבחינת תוספי מזון , המומלץ ביותר הוא להוסיף פרוביוטיקה - חיידקי מעיים חיוביים - כמוסה אחת כל בוקר על קיבה ריקה גם אינזימי עיכול יעילים ועוזרים בתהליך פירוקו ועיכולו של המזון, אך זהו טיפול סימפטומטי - להקל על הקיבה מיד אחרי הארוחה , אך אינו פותר את שורש הבעיה. איך תרזי? זאת שאלה נהדרת... מה את אוכלת? אני לא יכולה לעזור לך כי איני מכירה את התפריט היומי, את הקשיים ו"החולשות" למזונות מסוימים. אני כן יכולה להמליץ לך על סבלנות..ולקבל עזרה מתזונאי שיוכל להתאים לך תזונה מתאימה לך בהתאם למה שאת אוכלת היום. בהצלחה!