קנדידה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, אני התחלתי להחלים מקנדידה. בהמלצת נתורופת התחלתי לאכול לחם שאור וחזרו לי כמה מהסימפטומים. האם לשאור יש את אותה השפעה של שמרים? תודה על התשובה וחג שמח דנה
שלום דנה, השאור הנקרא מחמצת, הוא זה המפעיל ומעורר את הליך התפיחה לצורך קבלת בצק מותסס (בצק מוחמץ ). השאור הינה תרבית של מיקרו אורגניזמים (שמרי אפיה ו/או שמרים אחרים) אשר בהגיעם לקרקע מזון מתאימה (קמח + מים) הם מהווים את הבסיס לתחילת תהליך ההתססה (תפיחה). כך שבחלט יכולה להיות לו השפעה של שמרים.. נסי לערוך אלמינציה כלומר: המנעי למשך שבוע לפחות מלחם השאור ושימי לב האם הסימפטומים פסקו והמשיכי לאחר שבוע של הפסקה שוב לאכול מלחם השאור ותוכלי לדעת האם הוא הגורם? בהצלחה!
שלום רב השאלה שאת מעלה נפוצה למדיי. קנדידה היא מחלה זיהומית תרתי משמע חשוב לזכור זאת. *********************************************************** היא מחייבת כלים למיגורה - ולא רק דייאטה שלה תרומה מסייעת אך לא עיקרית או ראשית . לא תוכלי משך כל חייך להמנע מלחם או עוגיה או פחמימה .. אין חיים במצב כזה, או שהם מאבדים מהכייף הקיומי שבהם אם לנצח נגזלים מנעמיהם - עד כדי מצב שעוגייה אחת מפעילה תגובת שרשרת של קנדידה הפרשות גרד ...פגיעה בחיי המין בדימוי הנשי והגופני ...ומה לא ..אני נתקל בזה במסגרת טיפולי גם אם מדובר בפה ושם עוגייה...שהיא עניין של מה בכך ? כתבתי על זה ויתכן שעוד נשמע את השאלה חוזרת על עצמה . http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/113/xPG/212/xFT/137492/xFP/137486 רמי מור