תבלינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/11/2005 | 14:32 | מאת: טל

הי, אני מאוד מקפידה על תזונה "נטורופתית" ועל בישול נכון. אני מתקשה בחלק של התיבול. אני פשוט לא מוצאת תבלינים טעימים ומרגישה שהמגוון מאוד מצומצם ו"נופלת" לשימוש באבקות מרק... האם יש אלטרנטיביה נטורופתית לאבקות אלו? חיפשתי מתכון לציר ירקות / עוף ולא מצאתי!! תודה רבה, טל.

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2005 | 08:32 | מאת: רויטל ברמן

אין מגוון תבלינים ?????????? היית בחנות תבלינים ? במה את משתמשת ? אני במרק עוף שמה כורכום + כמון + חוואיג' למרק + פפריקה אדומה + מלח וזה מעולה. כמובן לשים בלי להתבייש, לא קורטוב אלא 2 כפות נניח מכל אחד (לפחות). יש אין סוף תבלינים אחרים למטרות שונות, זה ה"הרכב מרק" שלי. בנוסף את יכול לעשות את המתכון הבא ל"מרק כיס": 2 כפות אפונה יבשה 2 כפות בורגול ¼ כוס ירקות מיובשים 2 כפיות שומשום 2 כפיות זרעוני חמניות הכנה: -לטחון את כל החומרים במטחנת קפה/תבלינים. -להוסיף 1 כפית פתיתי שמרי-בירה (לא שמרים ללחם). -3 כפיות מלח. -להעביר לצנצנת סגורה היטב ולאחסן בטמפ' החדר. לשימוש: לערבב 3-4 כפיות גדושות בכוס מים רותחים, לחכות 1-2 דקות, לבחוש היטב ולשתות. *האבקה לא נמסה לגמרי, אז כדאי להשתמש בכפית. בתאבון.

26/11/2014 | 12:47 | מאת: אורלי

חוויאג' זו תערובת שמכילה כבר בין היתר כמון וכורכום. למה להוסיף בנפרד? אגב חוויאג' והרבה תערובות תבלינים מוכנות אחרות, בימינו מוסיפים להן לא פעם גם מונוסודיום גלוטומט. שימו לב.

מנהל פורום נטורופתיה