גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/10/2005 | 21:06 | מאת: דנה

שלום הייתי רוצה לקבל מידע בנושא הבעייתיות בצריכת גבינה צהובה. שמעתי מדיאטנית קלינית שהיא מומלצת לילדים כיוון שעשירה בחלבון וסידן, אבל מאידך שמעתי פעם שמכילה הרבה חומרים מזיקים. מה נכון? אני מאד מבולבלת.

07/10/2005 | 13:14 | מאת: רויטל ברמן

שלום דנה, יש כמה בעיות עם גבינה צהובה: 1. זהו מוצר תעשייתי. לגבינה מוספים חומרים כימיים רבים - לפעמים גם צבע מאכל צהוב (אפילו טרטרזין המסרטן מוסף במוצראים מסוימים). אם קונים גבינה צהובה אורגנית בעיה זו נפתרת. 2. מאוד שמן ומלא בשומן הרווי המזיק ללב, לכלי הדם וכו'. 3. עשירה בטיראמין - חומר אשר יכול לגרום למיגרנות. אז באמת זה לא מקור אופטימלי לסידן. עדיף לאכל סרדינים, חמאת שומשום או טחינה מלאה, ירקות ירוקים , אגוזים ושקדים, יוגורטים... שבת שלום.

מנהל פורום נטורופתיה