טף
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רויטל. נכנסתי אתמול לחנות תבלינים חדשה והתברר שהם מתמחים במיוחד בתבלים אתיופיים. שאלתי על קמח שאוכל להוסיף לקמח לשיפון לחיטה המלאה להכנת לחם שאור עשיר יותר. המליצו לי על טף. האם את מכירה את זה? לקחתי עוד משהו שאני לא זוכרת איך קוראים לו, אבל באופן עקרוני הסבירו לי שכל מה שיש להם זה דגנים וקטניות שתולעים לא משתכנות בהם בקלות. הקטניות והדגנים נמכרים גם טחונים או שאפשר לטחון במקום. מה היית ממליצה להוסיף ללחם שאור? כרגע אני מוסיפה לקמחים, נבט חיטה ושיבול שועל (לא טחונה). אשמח לקבל רעיונות ו/או המלצות. תודה
שלום תמר, הטף הוא דגן מאוד מזין ובריא, אבל אני לא יודעת מהו הערך הגליקמי שלו ולכן אם את בתזוטנה נגד קנדידה אני לא בטוחה לגבי ההשפעה שלו. נראה לי שזה בסדר גמור אם תערבבי את הטף בלחם. בתאבון.
אגב הטף הוא בעצם הדוחן שלנו...