ליחה וקנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/09/2005 | 15:37 | מאת: מורן

אני בטיפול נטורופתי לקנדידה וגינלית שלא עוברת כבר הרבה זמן (בטיפול חודשיים וחצי). לפני הטיפול סבלתי מליחה (נראה לי בעקבות הקנדידה), אח"כ היא נפסקה ומשום מה עכשיו שוב יש לי ליחה.זה מתסכל מאד. אני מנסה להבין מה שונה בתפריט שלי היום שמעודד ליחה: אני כן אוכלת בטטות (שהנטורופטית הוסיפה לי רק החודש), ואכלתי כמה פעמים טחינה וחומוס (שהוכנו בבית, ללא חומרים משמרים). מדי פעם, והתחלתי בזה רק החודש, אני "חוטאת" בעוגיה אחת ללא שמרים וסוכר שעשויה מקמח מלא (ואני יודעת שאני עוד לא אמורה. פשוט אחרי חודשיים זה נהיה ממש קשה). אני אוכלת עם הפייבר בבוקר חלב סויה, אבל זה גם עשיתי בעבר. יכול להיות שהוא אחראי לזה? ורציתי לשאול, האם חלב אורז מותר למי שסובל מקנדידה? תודה

09/09/2005 | 10:40 | מאת: רויטל ברמן

שלום מורן, הסיבות לליחה יכולות להיות רבות: 1. וירוס. לפעמים לא צריך לחפש רחוק. את קצת מצוננת או חולה ? 2. אם יש לך רגישות לחלבון הסויה אז חלב הסויה יכול להיות הגורם. אגב אם החלב ממותק אז הוא לא מתאים לדיאטה שלך - תבדקי ברכיבים אם יש סוכרים באיזושהי צורה. 3. הטחינה יכולה לגרום לליחה, פחות שכיח. 4. הגלוטן שבחיטה יכול לגרום לליחה. נסי גם את זה. נסי כל פעם להוריד רכיב "חשוד" אחר לשבוע ובדקי אם זה משפיע על הליחה. אם אכן הליחה ירדה לאחר שבוע בלעדיו החזירי את הרכיב הנ"ל בכמות גדולה (3 מנות ביום) לכמה ימים - אם הוא היה הגורם לבעיה הליחה תתעורר ומהר. בהצלחה.

מנהל פורום נטורופתיה