רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/08/2005 | 17:34 | מאת: נועה

שלום חברתי סובלת מרגישות גבולית (להגדרת הרופא) ללקטוז, המלצתי לה כסטודנטית לנטורופטיה על צריכת פרוביוטיקה כדור בכל יום, הפחתת כל מוצרי החלב מלבד יוגורט וגבינות עיזית אם היא מוכרחה (קשה לה לוותר על גבינה). כמו כן המלצתי על סיבים מסיסים והפחתת פירות. באופן כללי קיבתה רגישה. שאלתי האם יש תוסף מיוחד לרגישות ללקטוז? מה עוד ניתן להמליץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2005 | 18:39 | מאת: רויטל ברמן

שלום נועה, המלצותייך נכונות. ישנם היום מוצרי חלב וגבינות נטולים לקטוז וגם תוספים של לקטז - האינזים המעכל לקטוז אשר חסר אצל הרגישים ללקטוז - אשר אפשר לבלוע לאחר אכילת מוצרי חלב. חלב סויה וחלב אורז, כמו גם מעדנים מחלב סויה ואורז או מפרות הם גם תחליף. טופו וגבינות טופו הם תחליף גבינה. בריאות שלמה.

מנהל פורום נטורופתיה