ויטמין C, מי יכול להסביר???

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/06/2005 | 16:50 | מאת: דרור גאלו

עד כמה שאני יודע, ויטמין C נהרס בחום גבוה והוא נמצא רק בירקות ופירות... אז איך אפשר להסביר את הרשימה שנמצאת באתר הרשמי של משרד החקלאות האמריקאי שבקישור, אשר טוען שויטמין C מצוי בצ'יפס תפוחי אדמה, בהמבורגר, בעוף, במקרוני ובעוד מאכלים לא הגיוניים. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/Data/SR17/wtrank/sr17w401.pdf

25/06/2005 | 11:29 | מאת: מעין זעירא

שלום דרור, ויטמין C נמצא בעיקר והכי הרבה בפירות ובירקות, אבל גם במזונות אחרים ,שצויינו ברשימה.כל הויטמינים והמינרלים נהרסים בחום גבוה וכל מזון מחומם, מבושל בחום גבוה ולאורך זמן מאבד מערכו התזונתי (לא רק ויטמין C), אבל לא באופן מוחלט, העדיפות היא לפירות וירקות טריים, אבל תלוי גם לאיזה דרגת חימום מגיעים , תלוי באורך הבישול ובאופן הבישול, הערך התזונתי יורד , אבל לא באופן טוטאלי. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה