רעלים בשום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/06/2005 | 09:04 | מאת: שולה

שבת שלום, אני אוכלת שום בכל יום כי הבנתי שזה שווה ערך לאנטיביוטיקה טבעית. אך בזמן האחרון התפרסם בעיתון וגם תוכנית טלויזיה, שהשום הוא מצויין, אך לא לאכול ממנו הרבה. כי הוא מכיל רעלים. אני אוכלת שן שום אחד ליום, ומכניסה בתבשיל בערך 5-6 שיני שום. האם יש סכנה בכך? כמה שום מותר לאכול ביום כדי לא לקבל רעלים ממנו? בתודה מראש, שולה

12/06/2005 | 12:07 | מאת: רויטל ברמן

אין שום סכנה בשום :-) במינונים שלך וגם אם היית אוכלת כפול מזה. "רעלים" יש בכל המזונות מהחי והם חלק טבעי ולא מזיק ממזוננו (למשל אוקסלאטים וחומצה פיטית שמורידים ספיגת מינרלים, דיוקסין בדגים, סולנין בירקות סולניים, חומרים גויטרוגניים בירקות מצליבים). בקיצור העובדות נכונות אך ההשלכות מוטעות. כל עוד אוכלים את המזונות מהטבע שלמים, יש בהם מעט מאוד מן הרעלים והם מתאזנים עם חומרים אחרים במזון. הבעיה מתחילה כאשר לוקחים תוספי מזון של החלקים הפעילים בצמחים ומזונות. למשל כמוסות שום. כאן יש מקום להגזמה ואפשרות להרעלה משום שאין את הרכיבים האחרים בשום ויש מהחומרי הפעיל ריכוז גבוה. בתאבון.

מנהל פורום נטורופתיה