קמח לבן וקמח שיפון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/05/2005 | 14:54 | מאת: הדס

שלום לכולן. יש לי שאלה לגבי קמח לבן ומוצריו. מה כ"כ רע בו? ולמה תמיד ממליצים על לחם מקמח שיפון ולא על קמח מלא? הרי קמח מלא בריא יותר מקמח לבן לפי מה שאומרים אז מה כ"כ מיוחד בקמח שיפון?

לקריאה נוספת והעמקה
14/05/2005 | 19:27 | מאת: מעין זעירא

שלום הדס, קמח לבן וכמו כן כל הפחמימות הפשוטות:לחם לבן, פיתות, באגטים, רוגלך, וכ'ו הם מוצרים שעוברים תהליכי זיקוק ובכך נפגע ערכם התזונתי. קמח מחיטה מלאה או שיפון אינם עוברים תהליכי ניקוי וזיקוק ונשארים קרובים יותר למקור הטבעי עם ערכם התזונתי הגבוה יותר ,עשירים בסיבים תזונתיים והם הרבה יותר עשירים בויטמינים ובמינרלים. לגבי ההשוואה בין לחם שיפון ולחם מלא , יש הרבה אנשים שלחם חיטה מלאה אינו מתאים להם והשיפון מיטיב עימם ועם מע' העיכול שלהם,( יש יותר רגישות לחיטה). בריאות שלמה!

26/05/2007 | 13:25 | מאת: ד"ר שחף

ההבדל בין קמח חיטה מלא לבין שיפון הינו בעובדה שקמח שיפון הוא היחיד מהדגניים שהוא בסיסי ולא חומצי שזה הכימיה המתאימה לפעולת הגוף מי שגופו עייף להתמדד עם כל כך הרבה חומציות שאי מעמיסים על גופנו מפתח רגישות ללחם או לחיטה ואז השיפון הבסיסי מהווה מזור עקרונית חשוב לאכול לחם שיפון מאש ומצרים בסיסיים אחרים ואז לא נגיע לרגישיות-ראו הסברו של ד"ר שגי אתר שוונג" סכנה חומציות יתר"

06/09/2005 | 10:08 | מאת: ירון בן שלום

מהו קמח שיפון

18/11/2005 | 11:46 | מאת: סתם אחת שמתעניינת

קמח לבן הוא קמח שהוציאו ממנו 80% אחוז (!) מכלל החומרים המזינים שבו -- מינרלים, ויטמינים וכד'. בנוסף לכך, בגלל שהוא מכיל פחות סיבים הוא משביע פחות, ויותר קשה לעיכול. הוא מה שנקרא "קלוריות ריקות" -- עדיף על כלום, אבל הרע במיעוטו. קמח שיפון הוא פשוט סוג אחר של קמח -- מתקבל ממנו לחם אחר, כבד ומשביע יותר. הוא טעים באותה מידה, אבל אינו מתאים לאפיית עוגות, למשל.

16/03/2007 | 21:26 | מאת: Rimark

קמח שיפון הוא קמח עם ערך גליקימי נמוך. דייהנו, זה הקמח המומלץ בדיאטות דלות פחמימות כדוגמאת דיאטת אטקינס ודיאטת סאוות ביץ הוא מתפרק הרבה יותר לאט ושומר על תחושת שובע לאורך זמן. שימו לב לערך הפחמימות בלחם ו/או בפסטה שעשוייה מאה אחוז שיפוון!!!!

מנהל פורום נטורופתיה