עצירות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ד"ר שלום, אודה לך מאוד אם תעני על שתי שאלות אלו: אני בת 26 וסובלת מזה שנים רבות מעצירות וטחורים. לפני כחודשיים שיניתי תפריט ע"פ המלצת דיאטנית בתוספת סיבים תזונתיים כגון: פייבר 1, סלט טרי עם שמן זית לפני כל ארוחה, לחם מחיטה מלאה, פירות טריים ופירות יבשים והמון מים. למען האמת שיטה זו עובדת אך אני חוששת שעם הזמן קיבתי תתרגל לתוספות הללו ואצטרך להגביר את כמות הרכיבים התזונתיים או שאצטרך להחליף תפריט. האם הקיבה מתרגלת במשך הזמן או שכל עוד אני אוכלת מזון בריא ו-3 ארוחות ביום הקיבה תבצע פעולת מעיים? מהו ומה תפקידו של הגלוטן? האם לדעתך יש פיתרון ממשי לבעיית העצירות? תודה מכל הלב, חני
לחני קיבלת תפריט מעולה ובריא מה יש לך נגדו? כל עוד המזון בריא אין חשש לפגיעה במעיים. כדי למנוע עצירות את צריכה בדיוק את התפריט שקיבלת. גלוטן הוא אחד ממרכיבי החיטה.לחולי צליאק אסור לאכול גלוטן כי אין להם את היכולת לפרק אותו. לשאר האנשים אין בעיה. שנה טובה והרבה בריאות
שלום ד"ר, שאלתי היא האם אצטרך כל חיי להיות תלויה במזון עם סיבים תזונתיים כדי למנוע עצירות?? (ישנם אנשים שכלל לא דואגים שהתפריט היומי שלהם יכיל סיבים תזונתיים והיציאות שלהם באופן קבוע, בשעה קבועה). היתכן שעם הזמן גם קיבתי תתרגל לבצע יציאות ואוכל באופן טבעי וסדיר ללא תלות במזונות הללו ולבצע פעולת מעי?? תודה, חני