אומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/04/2005 | 19:26 | מאת: רחל

שמעתי הרצאה שבה נטען שחומצת שומן אומגה 3 מאוד רגישה ונהרסת בחום ולכן אי אפשר לקבל אותה מדגי ים שמבשלים או מטגנים אותם, אלא אם אוכלים אותם נא. האם נכון הדבר? ואם כן אז מהו המקור הטוב לחומצת שומן זו? תודה

04/04/2005 | 16:49 | מאת: לילך נהרי

רחל שלום, כל חומצת שומן בעיתית עם החשפות לחום ואפילו לאור. מבחינת השומן עדיף לאכול את הדג נא (כמו בסושי למשל), אבל גם זה לא אופטימלי שכן ישנם דגים המכילים חיידקים שיכולים להרע. חימום קל או אפייה של דג היא בהחלט אופציה. אמנם היא מחמצנת מעט את חומצות השומן, אבל בכל זאת אנו מקבלים תכולה נאה של חומצות שומן חיוניות, כך שזה הרע במיעוטו.

מנהל פורום נטורופתיה