לחם כוסמין
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, מרפאה הוליסטית המליצה לי להמנע מאכילת לחמים מקמח מלא, לבן שיפון ולאכול לחם כוסמין, מאחר ואני סובלת מכאבי ראש ותת פעילות של בלוטת התריס, הייתי מעונינית לדעת מה הן סגולותיו של לחם הכוסמין? מה מייחד אותו מלחמים אחרים? מהו הערך הקלורי שלו? ( האם הוא משמין יותר מלחמים אחרים) מכיון שאני מעונינת לרדת במשקל.... תודה, יעל
24.7.2004 רוטיל כותבת למור: כוסמין / קוסמין / Spelt מוצאו מדרום מזרח אסיה, הגיע למזה"ת לפני כ 9000 שנה. מוזכר בגמרא כאחד מהדגנים אשר ארצנו נתברכה בהם, אך נעלם משום מה משדות הגידול. הכוסמין הוא למעשה חיטה שלא הוכלאה והוא מכיל גלוטן כמו החיטה אך לא גליאדינים ולכן נסבל היטב ע"י הגוף ותאים גם לחולי צליאק, לבעלי עיכול חלש, חולי קוליטיס ובעיות מעיים אחרות. בארץ ניתן להשיג רק קמח כוסמין ופסטות כוסמין.
ברצוני להכין לחם כוסמין בתוספת סיבים תזונתיים לבד אך אני לא מוצאת מתכון
ברצוני לדעת האם לדיאטה מומלץ לחם כוסמין / שיפון? וכמה פרוסות לחם ליום?
ברצוני לדעת האם לדיאטה מומלץ לחם כוסמין / שיפון? וכמה פרוסות לחם ליום?
ברצוני לדעת האם לדיאטה מומלץ לחם כוסמין / שיפון? וכמה פרוסות לחם ליום?
אני גר בניו יורק ואני צריך לקנות קמח כוסמין למישהו יש מושג מה המילה באנגלית?