שמן סומסום
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שבוע טוב, קניתי שמן סומסום ורציתי לדעת האם הוא בריא בתיבול האוכל או שהוא מכיל קולסטרול? האם הוא מותר בקנדידה? ומהם תכונותיו? תודה על תשובות, עדן.
שלום עדן, יש כמה סוגים של שמן שומשום הנמכרים כיום בשוק: 1. שמן צלול, כתית (יש מוצר עם תמונה של השף בוקששטר נדמה לי). שמן זה אינו רווי ומומלץ לשימוש. 2. שמן שחור / כהה - מה שנקרא שמן שומשום שרוף. יש לו את הטעם של תבשילי רחוב סיניים. הוא לא בריא ולא מומלץ בגלל ששריפת השמן הופכת אותו לרווי ויוצרת בו חומרים מסוכנים. 3. לא זה ולא זה. שמן שומשום בכבישה חמה (כלומר שלא מצוין עליו שהוא כתית), אבל שלא שרוף בכוונת תחילה. הוא פחות בריא מהראשון ופחות מזיק מהשני. נשאלת השאלה איזה שמן יש בידך ?
שלום רויטל, לשאלתך יש לי שמן סומסום כהה עם כיתוב סיני. זאת אומרת הוא לא בריא?