אבץ וקמח לבן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/02/2005 | 19:04 | מאת: דרור

שלום. שמעתי שאכילת כמות גדולה של מזון מקמח לבן מונעת ספיגת אבץ בגוף. האם זה נכון? האם ידוע על סימוכין? תודה

28/02/2005 | 11:07 | מאת: רויטל ברמן

לא, זה לא נכון. הבעיה היא שבקמח לבן אין בכלל אבץ - וזאת לעומת החיטה השלמה - הקמח המלא והגריסים השלמים. אכילת קמח לבן באופן קבוע, בדר"כ בשילוב עם שימוש בסוכר לבן, אורז לבן ובכלל מזון ריק מתוכן - במקום ועל חשבון מזון מלא - מביא לחוסר אבץ בגלל שהוא פשוט עני מאוד במינרל זה. בריאות שלמה.

מנהל פורום נטורופתיה