הנבטת קיטניות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2005 | 12:43 | מאת: הדס

שלום, אני לא יודעת איך להנביט חומוס גרגירי ועדשים. איך עושים זאת? ומה כדאי להנביט אותם לפני הבישול? בתודה הדס

13/02/2005 | 23:50 | מאת: מעין זעירא

שלום הדס, תחילה משרים את הזרעים במים למשך 12 שעות לפחות. לאחר מכן מניחים את הזרעים המושרים במתקן הנבטה (ניתן לרכוש בחנות טבע), או לפזר שכבת צמר גפן בקופסא להרטיב, להניח את הגרגרים/זרעים, לכסות בעוד שכבת צמר גפן ולהרטיב. צריך לדאוג שצמר הגפן יהיה רטוב כל הזמן. שוטפים את הזרעים מספר פעמים ביום. יש להיזהר מעודפי מים, העלולים לגרום ריקבון. כמו-כן, רצוי להנביט במקום חשוך. לאחר יומיים עד ארבעה ימים (תלוי בגודל הזרע) יהיו הזרעים נבוטים ומוכנים לאכילה. לאחר תחילת הנביטה, יישארו זרעים שלא נבטו. למניעת ריקבון, רצוי להוציאם, במיוחד כשמדובר בזרעים גדולים. קל להפריד אותם על-ידי מילוי הכלי במים - הנבטים המוצלחים צפים והאחרים שוקעים. זרעים קטנים, כגון זרעי אספסת, מש או עדשים, מתאימים לאכילה ללא בישול, בעוד זרעים גדולים, כגון חומוס, סויה ושעועית, מצריכים בישול גם לאחר הנבטה, אלא שזמן הבישול מתקצר מאוד - 15-30 דקות, במקום מספר שעות. ניתן לשומרם במקרר עד שבוע, אך רצוי לשטוף אותם כל יום-יומיים. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה