חומוס גרגירי ושעועית לבנה יבשה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/02/2005 | 18:14 | מאת: מור

שלום רב לכן, רציתי לשאול בקשר לבישול של חומוס גרגירי ביחד עם שעועית לבנה יבשה. האם אפשר לאכול אותם יחדיו באותו בישול, או שזה יותר מדי קיטניות בארוחה אחת? אני תמיד מכינה לחוד חומוס גרגירי, ולחוד שעועית לבנה יבשה בסיר לחץ, אך הייתי אוכלת יום אחד מגרגירי החומוס ויום למחרת שעועית לבנה וכמובן עם ירקות מבושלים ומנת חלבון. אני מקפידה שכל יום אוכל חומוס גרגירי שמאזן את רמת הסוכר, וגם שאר הקיטניות אך כל אחד לחוד. כלומר בכל יום סוג של קיטנייה אחת בלבד. ומה לגבי חמין שיש בו הרבה קטניות יחדיו. האם זה לא יעלה יותר מדי את רמת הסוכר -כלומר שיהיה באוכל זה אינדקס גליקמי גבוה? אשמח לקבל ממכן עזרה, מור.

06/02/2005 | 10:48 | מאת: רויטל ברמן

הי מור, אפשר לערבב, למה לא ? באופן טבעי במנה מעורבבת אוכלים פחות מכל סוג. אין נזק בערבוב סוגי קטניות, רק כדאי להשרות אותן מראש ולהחליף מים ע"מ לצמצם תופעות לוואי בלתי נעימות..... שבוע טוב.

06/02/2005 | 11:26 | מאת: מור

הי רויטל, תודה על עזרתך. אוקיי אז אפשר לאכול אותם יחדיו, אך מה לגבי אינדקס הגליקמי שלהם ביחד? כלומר אני יודעת שגרגירי חומוס מבושלים - מדד גליקמי 30. ושעועית לבנה יבשה - מדד גליקמי 30. אז יש צורך לאכול בנוסף גם ירקות חיים או מבושלים (בעלי אינדקס גליקמי נמוך), על מנת לאזן את רמת הסוכר? כפי שאת רואה אני מאוד מקפידה לגבי מדד גליקמי, זה פשוט נהדר. ואני מסתדרת עם זה מצויין. אני מחשבת בכל ארוחה את האינדקס הגליקמי והתוצאות נהדרות ואני חשה בשובע להרבה שעות. אני ממשיכה לרדת במישקל, ובממוצע אני יורדת בין חצי קילו/ קילו לשבוע. ולפעמים נישארת באותו משקל. והכי חשוב שהקנדידה איננה יותר וזה בזכות תזונה זו, ובזכות האינדקס הגליקמי שאני מקפידה עליו. שהרי הבנתי שברגע שרמת הסוכר עולה עקב תזונה בעלת אינדקס גליקמי גבוה, יש סיכוי שהפטרייה תחזור. אך אם אני אקפיד על תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך (תקין ונורמלי), אז לא תיהיה פטרייה מכיוון שהאוכל לא מתפרק לסוכרים ברמה גבוה והקנדידה לא תישרוד במצב זה. שמחתי לקבל את עזרתך הרבה. מור.

מנהל פורום נטורופתיה