לטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/01/2005 | 19:46 | מאת: ניצה

האם גלוטן יכל להזיק לאורך זמן למי שאין לו את מחלת הציליאק ? איזה כמות של גלוטן ניתן להוסיף לק"ג קמח מלא כדי להשיג תוצאהטובה ? האם הוספת גלוטן עדיפה מבחינה בריאותית על פני הוספת קמח לבן לקמח מלא? מדוע בקמח מלא יש פחות גלוטן מקמח לבן? אודה למי שיענה לי תודה ואם יש למשהו חומר על הגלוטן אודה מאד

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2005 | 11:56 | מאת: לילך נהרי

ניצה שלום, לא לכל שאלותייך יש לי מענה. 1. גלוטן יכול להזיק גם למי שאין לו צליאק. מבחינה נטורופתית אנו מקשרים מצבים רבים כרגישות לגלוטן - אסטמה, מיגרנה, מחלות מעי דלקתיות ועוד. ברפואה היסנית מוצרי חיטה נחשבים מלחלחים וזה הסבר נוסף להשפעתם האלרגית בגוף. 2. הגלוטן מקנה ללחם את גמישותו ותפיחותו ולכן מוסיפים אותו ללחמים. אין לי תשובות מדויקות לשלאות ששאלת. 3. מידע נוסף על גלוטן תוכלי למצוא באתר הצליאק http://www.celiac.co.il/ יום טוב

מנהל פורום נטורופתיה