קטניות וזירעי קילמל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/01/2005 | 18:58 | מאת: חיה

שלום, ידוע לי שקימל סופח גזים. האם אפשר להוסיף למרקים או לתבשילים שיש בהם קטניות את הקימל? כלומר במרק שעועית לבנה, במרק עדשים, במרק חומוס ובתבשילים. והאם אפשר לחלוט / להרתיח זירעי קימל ולסננם ולשתות אותו כ- תה חם? בתודה מראש, חיה

07/01/2005 | 16:28 | מאת: מעין זעירא

שלום חיה, בהחלט ניתן ואף מומלץ לחלוט זרעי קימל , לסנן ולשתות כתה חם , זה הייעוד שלו וכך הוא מסייע בטיפול בגזים. על מנת למנוע את הגזים כתוצאה מאכילת קטניות , אני ממליצה לך להשרות אותן כמה שיותר זמן 12-24 שעות ואף יותר ואפשר גם להוסיף את הקימל לתבשילים, יכול לעזור במידה מסויימת , אך נראה לי פחות אפקטיבי , כי ההשפעה שלו היא בשלב מסויים של תהליך העיכול. בהצלחה! שבת שלום!

מנהל פורום נטורופתיה