קטניות וזירעי קילמל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, ידוע לי שקימל סופח גזים. האם אפשר להוסיף למרקים או לתבשילים שיש בהם קטניות את הקימל? כלומר במרק שעועית לבנה, במרק עדשים, במרק חומוס ובתבשילים. והאם אפשר לחלוט / להרתיח זירעי קימל ולסננם ולשתות אותו כ- תה חם? בתודה מראש, חיה
שלום חיה, בהחלט ניתן ואף מומלץ לחלוט זרעי קימל , לסנן ולשתות כתה חם , זה הייעוד שלו וכך הוא מסייע בטיפול בגזים. על מנת למנוע את הגזים כתוצאה מאכילת קטניות , אני ממליצה לך להשרות אותן כמה שיותר זמן 12-24 שעות ואף יותר ואפשר גם להוסיף את הקימל לתבשילים, יכול לעזור במידה מסויימת , אך נראה לי פחות אפקטיבי , כי ההשפעה שלו היא בשלב מסויים של תהליך העיכול. בהצלחה! שבת שלום!