חומציות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
היי האם הפרות וירקות [תפוזים עגבניות] מגבירים את הכאב. לי בכל זאת מוזר תודה
שלום גל, יש מזונות מסויימים כמו משפחת הסולניים: עגבניות, פטריות, פלפלים, וחצילים שהם חומרים שאינם מומלצים במצבים דלקתיים, כמו כן יין , בשר- חלבונים מהחי.. ישנם חומרים שמגבירים את הדלקתיות ובמקביל את הכאב.. במצבים של דלקת כלשהי בין אם מלווה בכאב ובין אם לא ההמלצה היא על תזונה אנטידלקתית: המנעות מכל המזונות שציינתי ועוד.. ויש להרבות בדגנים מלאים: אורז מלא, בורגול, גריסי פנינה, כוסמת , בקטניות- עדשים, שעועית , חומוס, בפירות וירקות ירוקים וכתומים, ודגי ים צפוני(סלמון , בקלה , הליבוט, טונה , סרדינים). השאלה היא על איזה כאב אתה מדבר? מצב דלקתי? במידה וכן יש לתמוך בתזונה אנטי דלקתית - להמנע ממזונות מסויימים ולפי הצורך גם תוספי מזון. בהצלחה! שבת שלום!